Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Potrivit Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, care desfășoară de joi o anchetă epidemiologică, încă nu a fost depistat cazul ”zero”!

Evoluția îmbolnăvirilor e din nou pe o curbă ascendentă în județul Caraș-Severin, asta după ce în numai două zile, respectiv de joi, s-a bătut suta de cazuri, ajungând de la 91 câte au fost declarate joi și vineri, la 100 în data de 2 mai, iar astăzi deja la 103 cazuri.

Reprezentanții DSP CS spun că multe din noile confirmări provin din focarul din cartierul Măgura, din Bocșa. Este vorba de o femeie confirmată pozitiv dintr-o familie numeroasă cu mulți copii, care ar avea legătură cu grupul HIV-pozitiv, combinația COVID-19 – HIV fiind nefastă, așa cum a specificat șeful DSP CS, dr. Romeo Dumitrescu. Dealtfel, unul dintre copii, în vârstă de 11 ani, face tratament acasă pentru leucemie. Sâmbătă, 2 mai, DSP CS a anunțat că cinci din cazurile noi confirmate, plus femeia, sunt din această familie, însă nu a fost încă identificat cazul ”zero”, ancheta fiind în desfășurare.

În orice caz, astăzi, 3 mai 2020, DSP a raportat 103 cazuri confirmate de la începutul perioadei de criză, din acestea, 58 fiind deja vindecate. În prezent 28 de bolnavi se află internați în spital, respectiv 15 la Reșița și 13 la Caransebeș, două persoane fiind internate în alte județe. Sub protocolul autoizolării la domiciliu se află 205 persoane, 17 ieșind în ultimele 24 de ore. În carantină instituționalizată sunt, în acest moment, 248 de persoane, au ieșit 29 și au intrat încă 29 de persoane.

JCS-A.G.