Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – Pompierii militari informează despre o intervenție care a debutat azi noapte, în jurul orei 1.40, când două echipaje au luptat cu focul izbucnit la o societate de transport din zona Cireșa-Oțelu Roșu.

„La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent și a cuprins câteva utilaje și autovehicule de transport. Pompierii militari au reușit să localizeze incendiul în cel mai scurt timp și să-l lichideze în totalitate, în jurul orelor 2.20. Au ars două autocamioane și au fost salvate de la incendiu alte două autocamioane, două remorci și atelierul mecanic. În sprijinul pompierilor militari a sosit și o autospecială de stingere cu șapte pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oțelul Roșu. Cauza probabilă a incendiuluifoc intenționat“, informează ISU „Semenic“.

Incendiatorii au părăsit zona într-un Ford Fiesta alb, abandonat apoi într-un șant pe raza orașului Oțelu Roșu. Potrivit Poliției Caraș-Severin, „în jurul orelor 1.00 două persoane necunoscute au pătruns în curtea imobilului, observându- se pe camerele de luat vederi că aruncă ceva, probabil un lichid, pe mai multe utilaje care au luat instantaneu foc. După incendiere au părăsit zona cu un autoturism de culoare albă Ford Fiesta. Un autoturism asemănător a fost identificat pe raza localității Oțelu Roșu, abandonat într- un șanț. Autoturismul a fost percheziționat, ridicându- se mai multe mijloace de probă. În urma provocării incendiului, a rezultat distrugerea a trei utilaje tip Taf, un camion Scania și distrugerea partială a unui Taf și a unui camion Volvo. Prejudiciul a fost estimat la circa un milion lei. Se continuă cercetările pentru identificarea autorilor“.

Neoficial, ar fi vorba de un conflict între firme concurente, care prestează servicii pentru Romsilva.

JCS-A.M.