Florin Pera, propus selectioner al Romaniei - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fostul „principal“ Gheorghe Tadici îi recomandă pe antrenorii secunzi ai naționalei.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal, desfășurată sâmbătă, la Mioveni, selecționerul naționalei feminine, Gheorghe Tadici și-a dat demisia.

Nu înainte de a-și prezenta raportul de activitate din ultimii doi ani și jumătate, perioadă în care România a obţinut un loc 9 (CE 2014) şi două locuri 10 (CE 2012 şi CM 2014). Tadici este şi antrenorul care a câştigat cu naţionala medalia de argint la Mondialul din 2005. În condițiile plecării lui Tadici, la partidele cu Serbia din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2015, România va avea pe banca tehnică un nou selecţioner. Chiar Gheorghe Tadici a propus ca munca sa să fie continuată de secunzii săi, cărășeanul Florin Pera și Bogdan Burcea, spunând că „ar fi bine să existe continuitate“.

Astfel, pentru Florin Pera s-ar ivi ocazia de a-și arăta potențialul la cel mai înalt nivel ca antrenor. Pera a promovat cu Universitatea Reșița în Liga Națională în anul 2009, antrenând în primul eșalon și echipe precum Mureșul Târgu Mureș, Cetate Deva, Neptun Constanța și, în prezent, HCM Roman. Pe lista antrenorilor români se află și Mariana Târcă. Cel mai probabil, soluţia va veni din străinătate, având în vedere că au fost propuse mai multe nume, încă de câteva luni, iar pe aceasta listă se află Tone Tiselj (actualul antreor de la HCM Baia Mare) sau Jakob Vestergaard (director tehnic la CSM Bucureşti).