Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Maria Gheorghiu și prietenii, o seară de folk și poezie într-un local din centrul Reșiței.

Atunci când iubirea se consumă, apar încet-încet punți înghețate care, paradoxal, întind o mână către lume și iubire. Sunt trăiri care pe Maria au făcut-o să refuze comunicarea până și cu sine. Până când versul a curs și-a apărut piesa numită „Punți înghețate”.

Cele mai mari emoții le are când cântă acasă. Recitalul de marți a fost deschis cu piesa „Floare de vârtej”, versuri Ion Chichere. Așa își arată artista recunoștința față de poetul plecat dintre noi, întrucât această piesă a fost prima difuzată la radio și totodată piesa cu care s-a lansat.

Iubirea poate îmbrăca multe forme. O inimă care a bătut frumos pentru România a fost cea a reginei Maria, care la 17 ani venea să domnească peste o țară despre care nu știa nimic. Pentru regină, „la Balcic se tânguie marea, la Bran un munte răspunde” – adică cântecul dedicat reginei de Maria Gheorghiu.

De ziua numelui, artista i-a avut aproape pe sora sa, Alexandra Gorghiu, Cristi Buică, Vasile Gondoci, Ada Botezan, Lucia Peia, Cristi Bistriceanu, tinerii Adi, Cătălin și Casiana și mulți alții. O seară de muzică și poezie, cum au loc în fiecare marți în localul din centrul Reșiței. La mulți ani d-nă Maria! Vă așteptăm acasă, locul unde… emoțiile sunt atât de mari încât topesc punțile înghețate.