Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA –  CSM Reșița, după succesul la limită cu 1-0 în fața Corvinului Hunedoara, a urcat pe locul 3 în clasamentul Ligii 2! Chiar și așa, Flavius Stoican a spus că nu se îmbată cu apă rece în urma acestei victorii importante și că CSM Reșița va trata la fel de serios și jocul cu Metaloglobus din etapa următoare!

„Mulțumim oamenilor care au venit la stadion pentru că au fost aproape de noi. Nu a fost un meci spectaculos, a fost o evoluție muncitorească a echipei mele și cu atât mai mult este mai frumoasă această victorie. Am văzut un grup unit și o echipă care s-a bătut pentru fiecare minge. Este o victorie care ne-a propulsat pe podium, suntem la egalitate de puncte cu CSA Steaua și mergem în continuare încrezători că vom avea un parcurs bun și de acum înainte. Îi dedicăm această victorie lui Ioan Popa, pentru că el a fost mereu alături de noi și așa va fi și în continuare. Ne-a oferit liniște și tot ceea ce am avut nevoie pentru a ajunge la acest nivel. Vreau să-l felicit pe Haită pentru că este al cincilea gol marcat de el. A înscris patru în campionat și unul în Cupa Românei. Acest fotbalist începe să devină foarte, foarte important pentru Reșița. În ceea ce privește echipa noastră am avut un pic de suferit din cauza accidentărilor. Nu i-am avut la acest meci pe Nicușor Fota și Damian Isac, iar la jumătatea primei reprize a ieșit accidentat și căpitanul Alin Dudea. Apoi, am rămas și fără Denis Fărăgău. Erico da Silva încă nu este apt 100% din punct de vedere fizic, dar toți ceilalți care au intrat pe teren au făcut ca să fim noi cei care s-au bucurat la final. Felicit echipa Corvinul, deoarece a încercat să ne pună probleme și jocul a fost echilibrat. Ne bucurăm atunci când ne uităm în clasament. La fel de adevărat este faptul că nu vrem să ne îmbătăm cu apă rece. Vreau să fim lucizi și vom trata foarte serios și următoarea partidă, cea cu Metaloglobus.”, a spus Flavius Stoican.

La unele faze de joc, banca Reșiței a „explodat” de-a dreptul, oamenii din staff și rezervele contestând unele decizii luate de centralul partidei. Arbitrul Claudiu Gaitin chiar a arătat două avertismente celor de banca Reșiței. Ce este interesant este faptul că după răbufnirea antrenorilor și a jucătorilor de pe bancă, deciziile luate de arbitru fost cele corecte. Totuși, Flavius Stoican a recunoscut că trebuie să fie mai temperați ceilalți membri ai staff-ului său în timpul meciurilor, deoarece deciziile odată luate nu mai pot fi întoarse. „Trebuie să fim și noi un pic mai echilibrați, dar în timpul jocului avem alte stări. Știm că deciziile nu se mai pot întoarce și trebuie să fim atenți în comportament. Voi avea o discuție cu toți cei care stăm pe bancă, deoarece nu putem întoarce o decizie indiferent de cum o vedem noi de pe marginea terenului. Una peste alta, cred că a fost un arbitraj echidistant.”, a încheiat Stoican.

A fost printre puținele partide când în finalul acestora, toți oamenii prezenți pe stadion au strigat „Reșița, Reșița”. Probabil, dacă meciul nu ar fi fost televizat, numărul suporterilor din stadion ar fi fost și mai mare, deoarece această echipă, datorită rezultatelor din acest sezon, începe să merite din ce în ce mai mult să fie susținută.

Antrenorul Florin Maxim, de la Corvinul Hunedoara, a apreciat suporterii care țin cu Reșița prezenți la stadion. „A fost un meci de luptă. Am discutat cu băieții înainte de acest meci și știam că vom întâlni o echipă agresivă, de la copilul de mingi și jucătorul din teren, până la suporterul din tribună. Suporterul care ține cu CSM Reșița are acea dorință pentru ca echipa lui să facă rezultat. Îi felicit pe această cale. Puteam fi mai atenți la acea lovitură liberă. Știam că Haită sau Cioiu pot face diferența. Mi-au plăcut mult Ianis Doană, dar și atacantul Moussa Samake, de modul cum s-a bătut cu linia noastră de fundași. Nu prea îmi place să folosesc aceste cuvinte, dar dorința mai mare de victorie a fost de partea Reșiței. În primele 20 de minute nu cred că am câștigat vreun duel, după care am reușit să echilibrăm jocul. Am fost naivi la acel fault din care a venit golul, deoarece mingea a plecat de la un out de margine de-al nostru. Pot spune că nu a fost ziua noastră și nu am fost lucizi. Am intrat în jocul de luptă al Reșiței, nu am avut nicio șansă, linia defensivă a echipei adverse a stat pe 16 metri și a fost greu să jucăm în spatele apărătorilor.”, a declarat antrenorul Florin Maxim.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu