Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După meciul modest făcut de CSM Reșița cu CS Tunari (scor 1-1), Stoican a recunoscut că trebuie să deslușească de ce jucătorii nu se exprimă în teren la fel de bine în timpul meciurilor, așa cum o fac la antrenamente!

„Ne-am făcut meciul greu mai ales prin acea greșeală de la corner, unde adversarii au reușit să înscrie. Am întâlnit o echipă care a jucat aglomerat în propria jumătate, care ne-a blocat foarte bine și care a încercat să speculeze contraatacul. Noi am construit destul de lent în prima repriză, am fost previzibili în acțiuni și nu am reușit prea multe ocazii de poartă. În schimb, în repriza a doua, plecând de la 1-0 pentru adversar, a fost parcă altceva. Am avut ocazii de gol prin Drăghiceanu și Mediop. Am avut o posesie a balonului, dar fără foarte mari șanse de a marca. Mai avem mult de muncă și sunt dezamăgit că ne este teamă să scoatem adversar din joc. Am jucători în atac care au o calitate tehnică foarte bună, dar mai avem de muncit. Am avut o discuție cu jucătorii la pauză, dar și la final și le-am cerut să joace cu o mai mare dezinvoltură. Am jucători care la antrenamente driblează și șutează, iar atunci când vin meciurile au o oarecare timorare, pe care nu o înțeleg. Sunt aici pentru ei și sper că voi desluși acest mister. Pentru mine chiar este un mister acest lucru. Nu mai vreau să-i văd timorați. Negru, Mediop și Drăghiceanu știu foarte mult fotbal și de aceea vreau mult mai mult de la ei. Nu suntem o echipă care are zece ocazii pe partidă și trebuie ca din cele trei sau patru șanse pe care le avem să fim mai lucizi și să introducem mingea în poartă. Acest joc și cel cu Spartac sunt două meciuri în care noi am făcut risipă de puncte. Trebuia să le câștigăm, dar trebuie să ținem cont că nu există o diferență foarte mare între echipe și majoritatea sunt la același nivel. Încercăm să ne îmbunătățim jocul.”, a declarat Flavius Stoican, antrenorul CSM Reșița.

„Reșița venea după o serie de rezultate bune și știam că ne va aștepta un meci greu. Am jucat destul de bine și cred că rezultatul este echitabil. Am venit la Reșița în primul rând să nu pierdem și mă consider parțial mulțumit de acest rezultat de egalitate. Îmi pare rău că am fost egalați după o eroare în defensiva noastră. Echipa gazdă a aruncat în joc tot ceea ce a avut mai bun în repriza a doua, iar intrarea lui Drăghiceanu a adus un plus pentru Reșița. Lupta pentru evitarea retrogradării va fi una foarte dură. Sunt zece echipe care se bat pentru play-off, iar alte zece pentru play-out!”, a spus Ștefan Odoroabă, antrenorul de la CS Tunari.

JCS-Ștefan Moraru