REŞIŢA – Spiritul competiţional dintre societăţile comerciale se va putea vedea şi în spaţiile verzi, pe care le vor putea gestiona pe propria cheltuială, cu posibilitatea de a-şi expune acolo reclame discrete şi elegante!
Şeful administrativului reşiţean este de părere că spaţiile verzi pot prinde o culoare mai frumoasă dacă sunt amenajate de firmele care sunt buni gospodari şi care doresc să-şi arate măiestria şi în acest domeniu, având în schimb posibilitatea să-şi afişeze, în limitele eleganţei, reclame discrete.
„Este un proiect făcut de colegii mei de la Urbanism, legat de întreţinerea spaţiilor verzi publice din intravilanul oraşului, a precizat Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa. Avem 2.300 de hectare de intravilan în Reşiţa, din care spaţii verzi sunt circa 200-300, cam 15%. Şi atunci am creat acest regulament, ne-am inspirat şi aici din oraşe care au luat-o înaintea noastră, cu riscul de a plictisi menţionez din nou Oradea, care de exemplu a creat posibilitatea agenţilor economici din oraş care vor să ia «în adopţie» un sens giratoriu, un triunghi şi aşa mai departe, pot face un contract cu Primăria şi, pe un proiect de peisagistică, aprobat de cei de la Urbanism, pot să pună copaci, arbori, plante ornamentale, gazon, să-l întreţină, să-l tundă. Şi au dreptul să-şi pună câte o reclamă – dar în dimensiuni evident discrete şi elegante –, cu firma care vrea să întreţină acel spaţiu. E o relaţionare foarte bună, unitară, cu societăţile comerciale din oraş“.
Şeful administrativului reşiţean este de părere că şi Cetatea de foc ar putea merge în aceeaşi direcţie, la capitolul spaţii verzi: „Cred că şi în Reşiţa vom avea firme interesate să facă acest lucru, să ne vină în sprijin. Vă dau un exemplu, în zona staţiei Peco Mol e un scuar destul de generos care ar putea fi luat de cineva, poate chiar de către cei de acolo, şi să-l gestioneze evident în colaborare cu Primăria. Mai sunt multe altele, printre care şi sensul giratoriu de la Intim“.
Întrebat dacă firmele respective vor beneficia de ceva facilităţi din partea Primăriei, edilul a răspuns: „Primăria face un protocol de colaborare, le pune la dispoziţie acest teren. Dânşii fac un proiect de peisagistică, noi îl acceptăm şi dânşii îl pun în practică“. Deci fără facilităţi la impozit sau altceva? „Fără. Au dreptul să-şi facă o mică reclamă! La Oradea îşi pun nişte tăbliţe pe toate trei sau patru axele, ca să se vadă cine întreţine acel lor. Mi se pare de foarte mult bun gust“, a încheiat primarul Ioan Popa.
JCS-Antoniu Mocanu