Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În sistem a pornit un amplu proces de restructurare în vederea regionalizării, despre care Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului, a cerut lămuriri suplimentare directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin, Ioan Dragomir.

 Acesta a precizat că au fost demarate câteva proceduri: „A apărut Ordonanţa 74, la fel şi 77, ce privesc toţi bugetarii, iar noi va trebui să ne încadrăm. Cert este că, la această oră, este programată o reducere de personal de aproximativ 25 de persoane şi vreo alte 25 vor merge să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Direcţiei Regionale (care s-a aprobat ca înfiinţare prin actele normative menţionate). Urmează, din câte am înţeles, ca, din momentul apariţiei unei Hotărâri de Guvern, DGFP Caraş-Severin să se desfiinţeze, să-şi piardă personalitatea juridică şi să se transforme în Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Caraş-Severin. Este un acord cu FMI care a ajuns la scadenţă şi ne vom supune”, a precizat Dragomir.

Şeful DGFP judeţean a mai amintit că o parte din actualele activităţi vor fi transferate Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice, în special activităţile serviciilor-suport (resurse umane, contabilitate, administrativ, soluţionate contestaţii, verificare achiziţii publice). „Acestea vor fi organizate la nivel regional. Noi vom rămâne cu activitatea de colectare şi cu vreo 50 de oameni mai puţin. Dar nu ne necăjim, pentru că problemele mari sunt la gestionarea deşeurilor. Noi mergem înainte”, a mai amintit Ioan Dragomir (foto).

Prefectul Hurduzeu a ţinut să precizeze că „este evident că noi nu putem să ne opunem acestei restructurări. Dar, ceea ce-mi doresc este ca, la nivelul judeţului, să se păstreze, indiferent de cum se va numi structura şi dacă va avea sau nu personalitate juridică, acei indicatori de colectare a veniturilor, în creştere faţă de anul trecut”.

Flavius Rotariu