Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 23 septembrie, cu scorul de 3-2, partida cu CS Concordia Chiajna, din etapa a VII-a a Ligii 2!  Dacă în minutul 90 scorul era de 1-2, la finalul prelungirilor tabela arăta 3-2 pentru rosso-neri. Pe lângă cele trei puncte câștigate de Reșița, antrenorul Flavius Stoican a bifat și primul succes de când este pe banca formației din Valea Domanului!

Reșița a început curajos meciul, iar în minutul 14, Andrei Burlacu a deschis scorul din careu, din lateral stânga, unde a pătruns după ce a primit o pasă scurtă și a finalizat cu un șut la colțul lung. Tot Burlacu putea să majoreze avantajul Reșiței, dar șutul său din minutul 28 a fost respins în corner de către portarul Denis Oncescu. Romario Moise, obișnuit deja cu loviturile de mare fotbalist în Valea Domanului, după ce l-a executat și pe Zimmermann cu o semifoarfecă în 2019 pe când juca la UTA Arad, a repetat performanța și în minutul 38, când l-a învins printr-o execuție fabuloasă și pe portarul Ionuț Rus.

Concordia Chiajna a trecut în avantaj în repriza a doua, după ce Bălan a marcat pentru ilfoveni în minutul 71. Jocul Reșiței nu dădea speranțe la un rezultat pozitiv, dar tocmai de aceea este frumos fotbalul și merită să stai la stadion până la ultimul fluier al arbitrului. În primele minute de prelungire, Reșița a avut o dublă ocazie trimițând de două ori mingea în bară în aceeași fază. Câteva zeci de secunde mai târziu, Vlad Chera a centrat din partea stângă, iar Alin Dudea, nemarcat, a înscris golul egalizator printr-o lovitură frumoasă de cap la colțul lung. Ultimele minute au fost și mai dramatice. Cei doi jucători introduși de Stoican au reușit să aducă victoria Reșiței, Negru a centrat, iar Ciprian Rus a pus capul pentru 3-2. Tot Rus a înscris pentru 4-2 la ultimele faze, dar centralul a anulat golul pentru un offside văzut doar de tușier, Rus plecând din spatele lui Tamaș și Ispas. La această fază, Ciprian Rus a văzut al doilea cartonaș galben, deoarece a șutat după fluierul arbitrului și astfel a fost eliminat. Primul galben l-a luat mai devreme, după ce și-a scos tricoul la golul de 3-2 al Reșiței. De asemenea, pentru că a scuipat, Florin Achim de la Chiajna a văzut direct cartonașul roșu. S-a terminat 3-2, iar cu această victorie rosso-nerii speră să readucă publicul la stadion, mai ales că în etapa următoare vor juca tot acasă.

CSM Reșița: Ionuț Rus, Ștefan Bărboianu, Andrei Răuță, Sergiu Rimovecz, Gabriel Gomboș, Mihai Dolghi, Alin Dudea, Andrei Burlacu, Vlad Chera, Andrei Lascu și Marian Drăghiceanu. Rezerve: Mario Contra, Bogdan Szijj, Cristian Domil, Alexandru Negru, Francisc Cristea, Ciprian Rus, Cornel Ardei, Denis Fărăgău și Ionuț Popescu.

Concordia Chiajna: Denis Oncescu, Florin Achim, Denis Ispas, Gabriel Tamș, Paul Pârvulescu, Dorin Codrea, Rareș Lazăr, Cosmin Tucaliuc, Romario Moise, Giovani Ghimfus și Adrian Bălan. Rezerve: Ciontos, Stanica, Corbu, Dumbravă, Guimaraes, Burcea, Dulca, Cocos și G. Torje.

La final de meci, Gabriel Tamaș a făcut un gest frumos, și chiar dacă echipa sa a pierdut, fostul internațional s-a oprit să dea autografe și să facă poze cu copiii, chiar înainte să intre pe tunelul ce duce la vestiare.

Pentru echipa lui Stoican urmează tot un meci acasă, pe 30 septembrie, de la ora 11, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă care i-a administrat Corvinului Hunedoara prima înfrângere din acest sezon. În urma acestui succes, Reșița a acumulat 8 puncte.

JCS-Ștefan Moraru