Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De luni, 21 august, curtea muzeului din Caransebeș găzduiește o nouă ediție, cea cu numărul 7, a Festivalului de Film “Banatul Montan”!

În organizarea ediției care începe luni seara, Muzeul Județean de Etnografie si al Regimentului de Graniță Caransebeș a fost sprijinit de Consiliul Județean Caraș-Severin, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Institutul Cultural Român, Dacin Sara și Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română. „Vă așteptăm la un regal al filmului în curtea Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș. Intrarea liberă!”, este invitația lansată de organizatori.

Dar ce puteți vedea în fiecare seară?

Primele două seri sunt dedicate filmului istoric, cu peliculele “Cantemir” și “Ciprian Porumbescu”, iar miercuri veți râde copios la “Astă seară dansăm în familie”! Joi seara veți putea urmări “PHOENIX: Povestea”, un documentar apărut anul trecut, care marchează împlinirea a 6 decenii de activitate a trupei care a renăscut de fiecare dată din propria cenușă. Vineri, de neratat, “Reconstituirea”, considerat cel mai bun film românesc din toate timpurile, realizat de Lucian Pintilie după nuvela caransebeșeanului Horia Pătrașcu, bazată pe o întâmplare reală petrecută în Parcul Teiuș, în anii ’60. Ultimele două zile ale festivalului vă readuc în actualitate, mai întâi, sâmbătă, cu “Motanul încălțat: ultima dorință”, la care sunt așteptați cât mai mulți copii, iar duminică cu “Avatar: Calea Apei”, blockbuster care a rupt box-office-ul cu încasări de peste 2,3 miliarde de dolari.

Așadar, pentru că și vremea se anunță excelentă, ieșiți seara din casă și veniți în curtea Muzeului Caransebeș! Proiecțiile încep în fiecare seară la ora 21, intrarea fiind, așa cum spuneam, liberă!

JCS-R.M.