Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – Pentru prima oară, după ce ani la rând evenimentul s-a desfăşurat la Băile Herculane, cea de-a XIX-a ediţie a festivalului va avea loc în  Valea Miracolelor.

Începând cu acest an, spun organizatorii, Festivalul Răchiei şi Bucatelor Tradiţionale din Banatul Montan va avea un caracter itinerant, astfel încât prin intermediul evenimentului să fie promovate şi alte zone, la fel de frumoase, care au ceva de oferit. Festivalul va avea loc vineri, 4 octombrie 2019 şi va fi deschis de la ora 9.30, în Parcul Central. Organizatorii ‒  Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bozovici, al Casei de Cultură a Studenților Reșița, Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Liceului de Artă „Sabin Păuța“ Reșița și Direcției pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin, își doresc ca și această ediție să fie un succes, în acest scop fiind mobilizaţi să participe 30 de producători agricoli şi meșteri populari.

Şi pentru această ediţie a fost pregătit un spectacol folcloric extraordinar ce va fi susţinut de Ansamblul Folcloric „Semenicul“, Orchestra „Virtuozii Semenicului“ şi interpreţi de muzică populară consacraţi. Vor cânta, de asemenea, fanfarele din Bănia şi din Lăpuşnicu Mare.

Produsele expozanţilor vor fi jurizate şi premiate şi în acest an, festivitatea de premiere fiind programată la ora 12.30.

Iniţiativa schimbării locaţiei de desfăşurare a evenimentului a venit din partea organizatorilor. În urma discuţiilor purtate de Ioan Benga, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin cu preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, s-a decis această schimbare fiindcă, aşa cum se motivează în comunicatul de presă remis redacţiei, se dorește și o promovare agro-turistică a subzonelor Banatului de Munte. „Bogăția și varietatea acestora trebuie puse în valoare prin toate mijloacele posibile, gastronomia în înțelesul titulaturii festivalului fiind un domeniu de excelență al județului nostru“, se mai arată în comunicat.

Alexandra Gorghiu

 

 

 

 

1 Comment

  1. Sa nu uitati sa-l invitati pe Lica (ochishel) sa dea verdictul ! Este unul dintre putinii „specialisti” in viata din zona

Adaugă comentariu