Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale din Caraș-Severin organizează cea de-a 54-a ediție a Festivalului Internațional Hercules în perioada 1-7 iulie. Evenimentul, care se va desfășura în Teatrul de Vară proaspăt inaugurat în Băile Herculane, aduce un program extins și diversificat față de anii trecuți, prelungindu-se cu încă două zile!

,,Festivalul de anul acesta marchează și 55 de ani de activitate ai Ansamblului <<Semenicul>>, un brand al culturii cărășene, care va fi sărbătorit în cadrul festivalului. <<Semenicul>> a fost un ambasador al folclorului bănățean atât înainte, cât și după 1989, contribuind semnificativ la promovarea județului Caraș-Severin.”, a spus Dan Mirea, directorul CJCJPT.

Pe scena festivalului vor urca ansambluri folclorice din Mexic, Columbia, Ucraina, Serbia și România, alături de artiști de renume precum Mioara Velicu, Niculina Stoican și Robert Moldoveanu. Vor performa și numeroși soliști bănățeni, inclusiv Ramona Vița, Petrică Miulescu Irimică și Adrian Stanca.

Pe lângă spectacolele folclorice, festivalul va include și recitaluri susținute de fanfara Marinei Militare din Constanța, lansări de carte și o expoziție de fotografii și vederi de colecție, organizată de Livia Magina, managerul Muzeului Banatului Montan. De asemenea, va avea loc un colocviu al coregrafilor din Banat, unde se vor discuta viitorul și provocările ansamblurilor de dans din regiune. Vizitatorii Festivalului Hercules se vor putea bucura de evenimente diverse, inclusiv flashmob-uri cu ansambluri internaționale și standuri decorate cu obiecte autentice din gospodăriile bănățene.

Organizarea festivalului implică eforturile comune ale Consiliului Județean Caraș-Severin, Primăriei Băile Herculane și altor parteneri locali care au ajutat la partea logistică. Organizatorii promit multe surprize și o atmosferă de sărbătoare pe parcursul celor șapte zile de festival. „Vă așteptăm din 1 până în 7 iulie la Festivalul Hercules, unde cu siguranță cei care veți fi prezenți nu veți avea ce regreta, pentru că avem foarte multe surprize!”, a fost mesajul lui Dan Mirea.

Evenimentul se anunță a fi unul de excepție, care va aduce un plus de valoare județului Caraș-Severin și tradițiilor sale folclorice.

JCS-Denis Dutca

1 Comentariu

Adaugă comentariu