Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Caransebeșului avertizează că va susține financiar, de la bugetul local, Spitalul Municipal de Urgență doar dacă lucrurile merg în direcția stabilită cu fostul manager Adrian Cican. Mai precis în direcția punerii în funcțiune a ambulatoriului și a unei structuri a spitalului care să nu producă pierderi!

„Nu o să accept să cheltui bani din bugetul local pe niște lucruri care contravin direcției pe care eu cu Cican am acceptat-o, am mers pe calea înființării ambulatoriului, a schimbării structurii, a renovării, iar acum anumite lucruri care nu au convenit se schimbă, dar eu trebuie să susțin mai departe aceste trasee care sunt impuse de cei care sunt în spatele acestei afaceri. E dificil să spun că n-o să susțin, susțin în continuare spitalul, dar în acele direcții pe care le-am agreat, împreună și cu Consiliul Local și, bineînțeles, susținuți de comunitatea din Caransebeș. N-o să fac jocul doctorului Borcean!”, a spus edilul într-o conferință de presă.

Potrivit fostului manager, Adrian Cican, noua conducere a reușit în doar două săptămâni să schimbe structura spitalului aprobată prin ordin al ministrului Sănătății. „Au reînființat secții, au băgat în subordinea altor secții anumite compartimente care, culmea, au fost avizate de Ministerul Sănătății. Acesta era scopul numirii altcuiva în locul lui Cican, să întârzie funcționarea ambulatoriului și neautorizarea noii structuri a spitalului, asta și-a dorit doctorul Borcean prin ațele prin care dirijează unii medici. Acum noua structură a spitalului nu poate fi autorizată, ambulatoriul nu poate fi autorizat din cauza acestor întârzieri. E rău, în loc să aducem bani la spital prin ambulatoriu și să facem economii prin noua structură a spitalului…Ce au făcut? Aduc din nou Oftalmologia care cheltuie un miliard pe lună”, a fost nemulțumirea managerului revocat din funcție de ministrul Nelu Tătaru.

JCS-R.M.