Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Municipalitatea din Caransebeș a ales în acest an Parcul Dragalina ca epicentru al sărbătorilor de iarnă. În parcul de lângă muzeu vor fi atât patinoarul, cât și Târgul de Crăciun, iar iluminatul ornamental va fi un adevărat spectacol, promite edilul Caransebeșului. Nu au fost uitate însă nici celelalte zone ale municipiului!

„Am încercat mai multe variante pentru patinoar, pentru publicul larg a prins și locația din Teiuș la vremea respectivă, a fost foarte multă emulație, însă cred că totuși cel mai bun, cel mai potrivit loc, în contextul în care vom amenaja foarte frumos Parcul Dragalina cu luminițe de Crăciun pe arbori și o să fie o atmosferă feerică, este parcul. Tot acolo vom avea și târgul de Crăciun, adică totul să fie integrat, patinoar, luminile de Sărbători și târgul de Crăciun pe care mi l-am dorit întotdeauna cât mai mic și mai cochet. Vor fi amenajate și zona centrală și parcul din fața primăriei, dar bineînțeles nu vom neglija nici cartierele, inclusiv Jupa, Balta, Pipirigul sau celelalte, însă nu vrem să exagerăm. Zonele cele mai frumoase vor fi în centru, sunt investiții foarte mari și nu mai vreau să recurg la acele ghirlande care la un moment dat se încarcă cu zăpadă, devin și periculoase. Vor fi și brazii în sensurile giratorii și diverse obiect de efect în anumite zone, dar spectacolul va fi în zona centrală.“, a precizat Felix Borcean.

Și pentru că acesta vorbea de investiții, a spus și cum municipalitatea reușește să ofere acest spectacol hibernal, în condițiile în care de la nivel central s-a transmis că nu sunt bani pentru astfel de cheltuieli: „Sunt fonduri, depinde cum îți gospodărești veniturile. Nu ne-am aruncat la tot felul de cheltuieli, am făcut tot felul de economii, așa că am putut să ne organizăm fără ajutoare externe, adică tot ceea ce o să vedeți în Caransebeș în această iarnă este realizat prin forțe proprii!“

Felix Borcean îi invită pe caransebeșeni în zona centrală în 1 decembrie. Pe lângă festivitățile dedicate Zilei Naționale, care încep la ora 12 și cuprind programe folclorice și tradiționala fasole, la ora 17 se vor aprinde luminile de Crăciun și se va deschide târgul din Parcul Dragalina.

JCS-R.M.