Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Credem că sunt cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie atmosfera din centrul Reşiţei de duminică seara, atunci când s-a aprins iluminatul de sărbători!

Bradul a fost pur şi simplu îmbrăcat în luminiţe de către o firmă specializată care a împodobit fiecare rămurea. Spectacolul de lasere a creat o atmosferă cum reşiţenii se obişnuiseră să vadă doar în filme sau… pe alte meleaguri. Mulţi s-au plimbat, destui şi-au făcut selfie-uri pentru că, în asemenea momente, parcă simţi că te bucuri de frumos într-un oraş care, de ceva vreme, dă semne că vrea să renască. Oamenii se bucură şi poate îşi pun speranţa că lumina va veni şi peste viitorul unui oraş care vrea să meargă înainte, cinstindu-şi frumoasa istorie.

Oameni veseli, zâmbete de bucurie, o amintire frumoasă… adică Reşiţa aşa cum locuitorilor ei le-ar place să o vadă în fiecare zi. Cel puţin în această perioadă a anului, luminile de sărbători vor fi în centrul oraşului, în Parcul Tricolorului şi pe arterele principale. În parcul de sub tricolor, micii producători locali din judeţ îi aşteaptă pe reşiţeni cu roadele muncii lor, în care au pus multă trudă, sudoare şi suflet pentru a putea oferi ceea ce ei pot da mai bun. Cei de la Piețe Reșița le-au pus la dispoziție 13 căsuțe din lemn decorate. „Colaborarea excelentă din anii anteriori stă dovadă faptului că au răspuns invitației noastre producători de elită din Banatul de Munte. Din 1 decembrie aceștia comercializează afumături, brânzeturi, plăcinte, conserve, cozonaci ungurești, fructe și legume, sucuri naturale, gogoși, vin și țuică. De asemenea vor fi prezenți comercianți cu ornamente de sărbători ce se pot constitui în cadouri pentru cei dragi”, aflăm de la Dorin Bistrian, șeful Piețe Reșița.

Reşiţenii să meargă, să guste, să cumpere produse de calitate în care cei care le oferă au pus şi-o parte din sufletul lor.

JCS-Ionel Ivaşcu