Caraş-Severin, Romania

SACU – Parcul din centru este aproape gata și trotuarele vor fi făcute ca noi de Primăria Sacu!

În primul caz este vorba despre un proiect demarat mai demult și finanțat prin GAL „Țara Gugulanilor”, unde comuna este membru alături de alte 16 comune din județ, comuna Criciova din Timiș și Primăria Oțelu Roșu. De la primarul Nicolae Daminescu am aflat că lucrările sunt pe final, recepția lucrărilor fiind programată peste o săptămână. „Am terminat modernizarea parcului, lucrare care a constat în refacerea gardului, plantarea a 50 de arbuști ornamentali, montarea a 10 camere video și amenajarea unui loc de joacă pentru copii.”, a spus primarul Daminescu despre investiția în valoare de 30.000 de euro.

Acesta ne-a vorbit și despre lucrările de reparație și modernizare a trotuarelor din centrul de comună. Chiar luni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, constructorul primind practic undă verde pentru a aduce utilajele și materialele. Valoarea investiției este de 150.000 de lei și va fi acoperită din bugetul local, urmând a fi executate modernizări pe 1 km de trotuare.

Pe lângă aceste lucrări, primăria a depus mai demult un proiect pe Programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea a 4,8 km de străzi în satele Sălbăgelu Nou și Tincova. Este vorba despre o investiție de 1 milion de euro care, odată finalizată, va însemna asfaltarea integrală a străzilor comunei. „Acum trei săptămâni, Ministerul Dezvoltării ne-a cerut clarificări cărora le-am răspuns, iar acum așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Apoi vor urma proiectul tehnic și demararea procedurii de licitație pentru execuția lucrării.”, a încheiat Nicolae Daminescu.

JCS-Ionel Ivașcu