Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul liberal Marcel Vela spune că PNL a depus amendamentul prin care se va elimina impozitul de 10% pentru concediile medicale, în camera superioară a Parlamentului!

„Senatorii PNL susțin eliminarea impozitului de 10% în cazul concediilor medicale!“, a declarat șeful liberalilor cărășeni, Marcel Vela.

În viziunea oficialului, se încearcă o corectare a unei injustiții fiscale: „Amendamentul depus de PNL în Senatul României vizează o serie de categorii de persoane pentru care aplicarea impozitului înseamnă o injustiție fiscală. Printre aceste categorii de persoane se numără bolnavii de cancer, dar și beneficiarele concediului de maternitate și risc maternal, pentru îngrijirea copilului bolnav.

Senatorul liberal cărășean consideră că impozitarea cu 10% a concediilor medicale nu este de natură să crească semnificativ încasările bugetare. Dacă sunt concedii medicale false, sunt instituții ale statului care trebuie să rezolve situația. Introducerea acestei taxări poate avea efecte negative asupra stării de sănătate a populației. Mai ales că este de neconceput ca susținerea pe care o dă statul unui pacient oncologic, spre exemplu, să fie impozitată. Așadar, atât financiar, cât și psihologic, este foarte importantă susținerea acestei decizii în favoarea pacienților români.

JCS-T.K.