Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ţinând cont de focarul de pestă porcină depistat recent în localitatea Sacu, autorităţile au sancţionat un cetăţean care transporta porci ilegal!

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin ne-a comunicat că un cetăţean a fost surprins în weekend cu un transport ilegal de tineret porcin. Acesta a fost oprit de către agenţii de poliţie pe E 70, pe raza localităţii Sacu, în timp ce transporta fără documente de provenienţă 16 porci. La fața locului s-a deplasat medicul veterinar oficial al Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Oţelu Roşu, care a verificat actele de transport. Medicul veterinar a constatat că proprietarul animalelor nu avea asupra sa documente sanitare veterinare pentru acest transport, autoutilitara cu care efectua transportul nu era autorizată sanitar veterinar, iar cele 16 capete de tineret porcin nu erau identificate.

Ţinându-se cont de situaţia epidemiologică a localităţii, unde recent a fost depistat un focar de pestă porcină africană, organele competente au acţionat conform legislaţiei în vigoare. Astfel, s-a dispus eutanasierea celor 16 capete tineret porcin și îngroparea lor, aplicarea măsurilor de dezinfecție a autoutilitarei și a locului de îngropare. De asemenea, proprietarul de animale a fost sancționat contravențional de către medicul veterinar oficial cu amendă în valoare de 6000 lei.

JCS-A.G.