Caraş-Severin, Romania

BORLOVA – Administratorul fostei cabane, amânat în repetate rânduri de asigurator, a rămas fără bani.

Cu aproape un an în urmă, după un incendiu puternic, cabana a fost distrusă în mare parte. Proprietarul, Adrian Motoş, aşteaptă peste un milion de euro din partea asiguratorului, o companie multinaţională, şi se plânge pentru că, pe lângă faptul că pierde bani din activitate, ce a mai rămas din construcţie se deteriorează pe zi ce trece.

„Cabana a ars în noaptea de 12-13 septembrie 2012, iar a doua zi au fost efectuate anchetele de către Poliţie şi pompieri. În data de 14 septembrie a venit un inspector de daune pentru evaluare, iar la o săptămână a venit un alt inspector, din alt judeţ, tot pentru evaluare. Am plătit o firmă pentru devizul reconstrucţiei, iar în data de 16 noiembrie 2012 am solicitat un avans pentru a proteja cabana de degradare. În aceeaşi lună am trimis deviz şi solicitarea pentru daune, dar am tot fost amânat. Deşi în luna aprilie a.c. Allianz Ţiriac mi-a spus că nu a primit răspunsul Parchetului, în luna iunie le-am trimis eu o copie. Am rămas fără venit, cu credite la bancă, iar tatăl meu s-a îmbolnăvit de necaz. Am pierdut şi pierd în continuare bani. Azi (miercuri-n.r.) am primit un telefon prin care sunt chemat la negocieri, la finalul lunii”, ne-a declarat Adrian Motoş.

Potrivit actelor puse la dispoziţie s-a dispus neînceperea urmăririi penale, iar cauza incendiului o reprezintă scânteile ce au aprins coşul de fum. Poziţia asiguratorului nu ne-a fost comunicată. O aşteptăm.