Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 43 de infracțiuni, 65 de permise și aproape 1.200 de contravenții – acesta este scurtul bilanț al perioadei minivacanței în județ, care ar fi trebuit să fie una liniștită, plină de bucuria copilăriei și marcată de pioșenie creștină!

În primele 5 zile ale lunii iunie, au fost înregistrate 43 de fapte de natură penală, 22 dintre acestea fiind contra persoanei (niciuna contra vieții), 11 infracțiuni contra patrimoniului și 10 infracțiuni la regimul rutier. Dintre cele 10 infracțiuni rutiere, 4 au fost de conducere fără permis, iar 3 de conducere sub influența alcoolului.
În total, oamenii legii au derulat 84 de acțiuni și controale, 150 de polițiști acționând, în medie, zilnic. În acest cadru, au fost aplicate 1.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 415.000 de lei. Pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute 65 de permise de conducere, dintre care 24 pentru depășirea vitezei legale și 4 pentru conducerea sub influența alcoolului, și au fost retrase 37 de certificate de înmatriculare. În plus, oamenii legii au intervenit la 237 de solicitări ale cetățenilor, dintre care 195 sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Printre cazurile amintite de polițiști se numără cel al unui bărbat de 40 de ani, tras pe dreapta luni seară, în jurul orei 20.00, pe strada Victoriei din Anina. Omul nu doar că n-avea nici permis, dar a și fost dat de gol de alcooltest, care a indicat un rezultat de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital pentru prelevarea de probe necesare stabilirii alcoolemiei, cel în cauză alegându-se cu dosar penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Duminică, la ora 22.00, un bărbat de 50 de ani din comuna Berzovia a fost surprins de polițiștii bocșeni după ce, conducând un autoturism prin Măureni, a lovit alt autoturism staționat regulamentar pe o stradă. Alcooltestul a indicat în cazul său un rezultat de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a fost dus la spital pentru recoltarea de probe.

Iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, la 00.48, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, pe strada Sportului din municipiu, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani din Fârliug, care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, acesta fiindu-i suspendat. Fapt pentru care s-a și ales cu dosar penal. În aceeași noapte, la 3.40, în centrul Reșiței, a fost tras pe dreapta autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, în cazul căruia alcooltestul a indicat un rezultat de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el a ajuns la spital pentru recoltarea de probe, fiind cercetat într-un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot în minivacanță, polițiștii reșițeni au prins un tânăr de 21 de ani din municipiu bănuit că, în 2 iunie, la ora 3, ar fi spart luneta unui autoturism parcat pe Aleea Herculane, din interiorul căruia ar fi furat o bicicletă. Polițiștii au recuperat bicicleta sustrasă, au restituit-o proprietarului, întocmind dosar penal pentru furt calificat.

JCS-A.M.