"Fântâna lui Oprea" se îmbracă în marmură - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Realizată în anii 70-80 ai secolului trecut, pe vremea fostului primar Nicolae Oprea, fântâna din centrul Caransebeșului va căpăta o nouă înfățișare, renunțându-se deja la lemnul din ultimii ani!

Municipalitatea optează acum pentru marmură și, în funcție de banii pe care îi va avea la dispoziție din bugetul local, nu exclude ca fântâna să fie automatizată, cu lumini, muzică și jeturi de apă. „La fântâna din centru, ați văzut că acel lemn începuse să putrezească și ne-am gândit să achiziționăm marmură, astfel încât împreună cu oamenii noștri de la SPIR să placăm acea fântână. În zilele următoare, împreună cu domnul primar Felix Borcean, ne întâlnim cu un om de afaceri să discutăm partea de automatizare a fântânii, astfel încât să existe jeturi de apă, lumini, chiar și un pic de fântână muzicală. Vom vedea pe ce opțiune vom merge, pentru că banii sunt limitați, însă încercăm să schimbăm totuși fața acelei fântâni, este în zona centrală și nu poate să stea în forma în care este în momentul de față”, a declarat administratorul public Florin Bogdea.

Tot în plan edilitar, în aceste zile s-a început reabilitarea pasarelei peste râul Timiș, asta însemnând vechiul gard, ruginit și rupt pe alocuri, după care va urma și partea de trotuare. „Pe podul spre Gară, ne-am apucat de schimbarea balustradei, apoi vom continua cu repararea trotuarului și a bordurilor, astfel încât să dăm un alt aspect acelui pod. Dorim să fie similar celui de la ieșirea spre Herculane, pentru ca și intrarea și iesirea în municipiul Caransebeș să fie în aceeași notă. Lucrările se vor finaliza, sperăm noi, destul de repede, sunt din autofinanțarea noastră”, a concluzionat Bogdea.

JCS-R.M.

1 Comentariu

  1. Un cazan urias de rachie ar incununa munca gugulanilor din Banatul de Munce iar de Ziua municipiului ar veni si eschimosii de pe Tarcu

Adaugă comentariu