Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta pentru ca totul să fie în regulă, iar lucrările de modernizare să poată demara, după ce se va desemna prin licitație un constructor!

Reprezentanții municipalității spun că și-au făcut toate temele pentru a nu mai exista probleme, ba mai mult, au și avizul celor de la Cultură încă de la începutul lunii iunie, semn că, de data asta, proiectul de modernizare a fântânii construite de fostul primar comunist Nicolae Oprea a fost pe gustul acestora. După introducerea pe lista de investiții și aprobarea tuturor documentațiilor aferente în consiliul local în ședința de mâine, se poate trece la demararea licitației pentru desemnarea unui constructor. „Nu va fi aceeași firmă, vom relua totul de la început, va fi pe investiții ceea ce înseamnă licitație… sau poate să fie și aceeași firmă. Fântâna era de mult terminată dacă nu existau aceste probleme la Cultură”, a precizat city managerul Florin Bogdea.

Cât despre cum va arăta „fântâna lui Oprea” odată modernizată, potrivit noului proiect agreat de cei de la Cultură, nu va fi același material care este acum, va fi o piatră specială gen marmură, de două feluri, mai subțire și mai groasă, ca să iasă în relief, proiectanții inspirându-se din vederile vechi ale fântânii, ca să respecte tema centrului istoric. De asemenea, în jurul fântânii va fi gazon, iluminatul va fi doar pe lumină albă, nu pe culori, cu jeturi de diferite înălțimi.

Primarul Felix Borcean consideră că odată desemnat un constructor, lucrările ar trebui finalizate rapid. „Nu e vreo construcție, dacă e o firmă serioasă finalizează rapid, e o lucrare de maxim două luni la fântână. Proiectul cu marmură respectă în linii mari proiectul inițial”, precizează edilul Caransebeșului.

Reamintim că lucrările la fântână au fost stopate anul trecut, când cei de la Direcția de Cultură Caraș-Severin au fost de părere că proiectul de refacere a fântânii nu corespunde ca estetică cu specificul istoric al zonei centrale a Caransebeșului.

JCS-R.M.