Falub: Buzăul va juca fără presiune, iar noi avem nevoie de puncte! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița va întâlni vineri, de la ora 11, pe stadionul „Mircea Chivu”, formația SCM Gloria Buzău, în etapa a VI-a a play-out-lui Ligii 2. Ultima dată când s-au întâlnit cele două echipe a fost în luna septembrie a anului trecut, când Reșița a câștigat cu scorul de 1-0 pe terenul Buzăului, grație reușitei lui Laurențiu Buș din penalty!

Partida cu Gloria Buzău de la sfârșitul acestei săptămâni este penultima din acest campionat. Reșițenii vor mai juca și cu Unirea Slobozia, în deplasare. Aceste ultimele două jocuri sunt foarte importante pentru rosso-neri, formația lui Falub având nevoie să rămână pe locul 5, pentru a juca barajul pentru rămânerea în Liga 2. Principala contracandidată a Reșiței este chiar Slobozia, aflată în acest moment pe locul 6, ambele echipe fiind la egalitate de puncte.

„Nu suntem obligați să batem pentru că, și dacă vom bate Buzăul, cred că Slobozia va câștiga ușor cu Aerostar Bacău. După părerea mea, totul depinde de meciul nostru pe care-l vom disputa la Slobozia, în ultima etapă. Acolo trebuie să batem! Jocul de vineri cu Gloria Buzău va fi unul dificil pentru noi, pentru că venim după un meci pe care l-am pierdut nemeritat la Târgu Jiu. În opinia mea, am jucat chiar bine în ciuda faptului că am primit patru goluri. Buzăul este o echipă foarte bună, ea împreună cu Slobozia sunt singurele echipe din play-out care n-au pierdut niciun meci. Gloria Buzău va juca cu noi fără presiune, iar noi suntem într-o situație în care avem nevoie de puncte. În etapa precedentă, din punct de vedere statistic am avut tot: cele mai multe ocazii, cele mai multe șuturi, posesie mult mai bună și am dat trei goluri, dar am luat gol dintr-o fază fixă banală și trebuie să corectăm aceste lucruri până la ora jocului cu Buzăul. Dar nu ajunge faptul că am avut de toate în meciul precedent, nu trebuie să jucăm neapărat bine, nouă ne trebuie puncte. Probleme de lot nu avem foarte multe, excepție face Ciobanu care este accidentat, iar Cristodulo a venit recent de la lot, a declarat Adrian Falub, antrenorul CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Adrian Negru