Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană informează că strategiile de impunere a colectări selective încep să dea roade. Asta, împreună cu faptul că nu mai ducem gunoiul la Oradea, a dus la o modificare substanţială de tarif, de 30 de procente, operabilă de la 1 noiembrie!

„Este o hotărâre de consiliu local care acceptă modificări de preţ, şi asta e o veste bună pentru reşiţeni, declara primarul Ioan Popa. Modificăm tarifele în regres, în scădere, pentru deşeurile pe care le adună Brantnerul. Pentru că Brantner nu mai merge la Oradea şi pentru că am început să facem un selectiv mult mai serios – împreună cu «Reşiţa Curată» şi sper să continue şi la noul deponeu această practică –, vom scădea tarifele de gunoi de la Brantner cu sume destul de considerabile, undeva la 30%“.

„Se reduc cu 34% tarifele de colectare a deşeurilor, informează municipalitatea. Din 1 noiembrie se modifică tarifele percepute de operatorul de salubritate din municipiul Reșița, SC Brantner SA. Astfel, persoanele fizice vor achita pentru serviciul de colectare a gunoiului menajer 11,20 lei pe lună pentru o persoană, față de 16,94 lei/lună. De asemenea, prețul colectării deșeurilor menajere pentru agenții economici și instituțiile publice va fi redus de la 169,39 lei pe metrul cub, la 112,01 lei, începând cu aceeași dată“.

JCS-A.M.