Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Până pe data de 31 iulie, speologii reşiţeni vor instrui 30 de cursanţi dornici să descopere adâncurile Reşiţei, dar şi să înveţe cum să folosească echipamentele specifice explorării mediului subteran!

Speologii reşiţeni au demarat recent „Subteranul Reşiţei“, un nou proiect destinat de această dată instruirii persoanelor interesate în explorarea galeriilor de mină. Iniţiativa celor de la Asociaţia Speologică „Exploratorii“ Reşiţa este finanțată de Fundaţia Comunitară Banatul Montan prin proiectul „AlerGând la pădure“ şi se desfăşoară până la sfârşitul lunii iulie.

„Implicăm cetățenii Reșiței care sunt cunoscători ai zonei să participe la acest proiect alături de noi. Organizăm activități educative de instruire a persoanelor interesate în explorarea galeriilor de mină (utilizarea GPS, detector și alte echipamente specifice explorării mediului subteran artificial). De asemenea, vom identifica intrările de mină și tunele prin parcurgerea terenului și analizarea informațiilor bibliografice/istorice. Principalele obiective sunt instruirea a 30 de persoane în identificarea și parcurgerea galeriilor artificiale, identificarea tuturor galeriilor de mină, puțurilor miniere și tunelelor CFF din UAT Reșița, precum şi realizarea unui inventar/bază de date/hartă a minelor și tunelelor din municipiul Reșița.“, au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Cei interesaţi să participe la acest gen de activităţi se pot înscrie la numărul de telefon 0721147774 sau pe [email protected].

JCS-Nicoleta Moraru