Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – „PDL a reacţionat modest: a numit în comisia parlamentară (de revizuire a Constituţiei – n.a.) mai mulţi reprezentanţi cvasi-necunoscuţi“. Declaraţia îi aparţine lui Cristian Preda şi a fost combătută într-un comunicat de presă semnat de Valeria Schelean, deputat PDL şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Revizuirea Constituţiei.

„Este greu de crezut că aceeaşi persoană care susţine că militează pentru implicarea tinerilor în politică, face acum rabat de la propriile principii. Am 32 de ani şi sunt un deputat aflat la primul mandat, un tânăr politician aflat la început de carieră“, precizează Valeria Schelean.

Deputatul Valeria Schelean consideră că viziunea lui Cristian Preda nu-i anulează experienţa sau expertiza de jurist. „Domnul Cristian Preda a dat dovadă de superficialitate atunci când a apreciat că ai mai mare nevoie de popularitate pentru a lucra la revizuirea Constituţiei decât de expertiză. Este foarte bine că în PDL se manifestă acest pluralism de idei, însă ar fi corect ca astfel de ieşiri publice să aibă şi fond, nu numai formă. Îmi permit să-i sugerez colegului meu să se manifeste cu aceeaşi vervă şi în cadrul comisiei constituite la nivelul partidului, condusă de colegul nostru Daniel Buda, unde fiecare propunere pentru revizuirea actului fundamental este analizată la modul cel mai serios“, se mai specifică în comunicat.