Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Timp de trei zile, Muncitorul Reşiţa a participat la Râmnicu Vâlcea la întrecerile turneului final al Memorialului Gheorghe Ola la fotbal pentru copii cu vârsta de nouă ani.

Muncitorul Reşiţa a avut privilegiul de a se număra printre cele opt finaliste, un loc în turneul final câştigat pe merit, după ce a depăşit în faza de zonă echipe precum LPS Banatul Timişoara şi Atletico Arad. Micii fotbalişti pregătiţi de Viorel Lolea şi Lavinius Copocean au ajuns astfel în ultimul act al competiţiei, care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea. Au nimerit însă într-o grupă imposibilă, cu Oţelul Galaţi, CFR Cluj (campioana din 2010) şi gazdele de la ASA Hidroelectra Râmnicu Vâlcea.

Reşiţenii nu s-au descurajat şi au jucat, chiar dacă şansele lor de a urca pe podium erau reduse considerabil. Trei înfrângeri am trecut în contul echipei Muncitorul: 1-2 cu Oţelul Galaţi, 1-4 cu CFR Cluj şi 0-3 cu ASA Hidroelectra Râmnicu Vâlcea.

„Mă bucur că am ajuns cu aceşti minunaţi băieţi în turneul final. Este important să participi la asemenea competiţii. Pentru ei sunt binevenite, îi ajută pentru experienţa lor. Îmi pare totuşi rău că nu am reuşit mai mult decât o simplă participare, dar sorţii ne-au hărăzit o grupă infernală, aş putea spune, şi n-am prea avut şanse, jucând cu unele dintre cele mai bune formaţii la această categorie de vârstă. A fost un dezavantaj pentru noi, o echipă totuşi fără prea multă experienţă, să jucăm cu aceste echipe, printre care campioana de anul trecut şi echipa gazdă. Toţi şi-au luat măsuri de precauţie în ceea ce ne priveşte, mai ales după ce am produs surpriza la faza de zonă de la Timişoara, când am învins principala favorită la calificare, Atletico Arad. Atunci nu ne-a băgat nimeni în seamă, acum toţi ochii au fost aţintiţi asupra noastră şi am fost priviţi cu respect şi trataţi altfel. Noi sperăm să avem competiţii reuşite pe viitor“, a spus Viorel Lolea.

În turneul final de la Râmnicu Vâlcea, pentru Muncitorul Reşiţa au jucat: Robert Franţ, Robert Adafinei, Victor Lolea, Denis Palescu, Cristian Paraschivan, Flavius Bălan, Cătălin Dincă, Bogdan Bica, Vlad Doban, Sebastian Manciu, Alexandru Broască.