Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipa masculină de handbal a CS Caraş-Severin va încheia ediţia 2012/2013 a Ligii Naţionale cu un adevărat examen. Pentru că va primi, în Sala Polivalentă din Reşiţa, replica formaţiei Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, una dintre cele mai puternice grupări handbalistice din România, singura care a avut forţa să înfrunte fosta şi actuala campioană a României, H.C.M. Constanţa.

În aceste condiţii, elevii antrenorului Aihan Omer vor avea o misiune extrem de grea, întrucât echipa se confruntă cu serioase probleme medicale. Pe lângă accidentările mai vechi, Rohozneanu, Pârvan şi Cuciula, au apărut două noi indisponibilităţi, Pârâianu (pneumonie) şi portarul Marocico (entorsă). Şi o absenţă motivată a lui Nicuşor Negru, angrenat într-o competiţie naţională şcolară cu Liceul „Traian Vuia“ Reşiţa, unde este elev.

Ei bine, de aici şi dorinţa în plus a oaspeţilor de a încheia campionatul în forţă, aceasta însemnând faptul că nu vor veni la Reşiţa în excursie, ci pentru cele două puncte puse în joc. Drept urmare, se anticipează o confruntare ce poate atinge nivelul unui veritabil derby, contribuţia publicului având un rol important la ridicarea calităţii spectacolului sportiv.

„Iubitorii handbalului ştiu că Bacăul are o echipă tare, că în ediţia viitoare, cu noi achiziţii de marcă, chiar dacă are şapte-opt jucători la naţională, şi-a propus să atace titlul, ne-a declarat prof. Aihan Omer. Deci, are o perspectivă frumoasă. Dar şi noi privim cu optimism spre viitor. Fiindcă din sezonul următor vom putea conta şi pe jucătorii accidentaţi. Iar generaţia tânără trebuie să-şi manifeste talentul şi, de ce nu, şi valoarea. Aşadar, la meciul de sâmbătă, 11 mai a.c., lotul nostru este subţiat, dar vom aborda întâlnirea ca toate disputele de până acum, la victorie. Vrem să oferim suporterilor un joc foarte bun, pentru că merită acest lucru“.

Să mai spunem că arbitrajul va fi asigurat de cuplul Dima (Galaţi) şi Gheorghiu (Vaslui), acesta din urmă fiind fost coleg de echipă cu Adrian Petrea, la… Ştiinţa Bacău.

Partida va începe la ora 11, iar ceea ce este foarte important şi apreciabil, intrarea va fi liberă. „Conducerea clubului a decis ca la ultimul meci al echipei noastre în ediţia 2012/2013, ce îl vom susţine în faţa propriilor suporteri, care au fost tot timpul alături de noi, intrarea să fie liberă“, ne-a declarat Cristian Angyal, preşedintele Consiliului Director al CS Caraş-Severin.