Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Problema maidanezilor este pe departe de a fi rezolvată, însă perioada campaniei electorale scoate din nou la rampă temeri legate de eutanasierea câinilor de la padocul din drumul Lupacului!

„200 de câini vor fi eutanasiați la Reșița, avertiza Daniel Toma, copreședinte Alianța USR Plus Caraș-Severin, într-un comunicat remis redacţiei. În campaniile electorale vedem adesea politicieni pozând în mari iubitori de animale, însă faptele de după alegeri le trădează insensibilitatea față de necuvântătoare. Soluția găsită de Primăria Reșița pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân din oraș o reprezintă eutanasierea acestora. Aproximativ 200 de câini de la padocul de pe drumul Lupacului vor fi eutanasiați în următoarele zile. Ne putem gândi că pe lângă lipsa dragostei față de animale, alte motive ar putea fi spațiile insuficiente de cazare în padoc și resursele financiare limitate. Dacă pentru primul motiv nu suntem în măsură să dăm sfaturi, pentru următoarele două avem soluții“. Acestea ar fi, potrivit lui Daniel Toma, să cerem finanţare europeană pentru adăposturile de animale, să încurajăm sterilizarea reală, nu doar pe hârtie, şi să tăiem din paznici, ca să avem bani de hrană pentru câini. „Așa că domnule primar, soluții sunt, mai rămâne doar ca dvs. să iubiți și câinii vagabonzi“, încheia copreşedintele USR Plus.

Potrivit municipalităţii, însă, la Reşiţa nu există nici intenţia, nici posibilitatea eutanasierii patrupedelor care şi-au găsit un colţişor sub acoperişul padocului din drumul Lupacului. Asta pentru că, „deși legea permite, în momentul de față nu există un document semnat pentru eutanasierea vreunui câine fără stăpân din padocul administrat de municipalitate“, a subliniat Dani Călin, şeful secţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului municipalităţii, care are în gestiune şi situaţia patrupedelor nimănui.

În încheierea subiectului, primarul Ioan Popa a venit pentru a pune punct: „Le recomand cârcotașilor să caute alt subiect de campanie. Cu genul acesta de subiecte vor obține aceleași rezultate ca la locale. În rest, le doresc multă sănătate!“.

JCS-A.M.