Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Mai ales dacă ai 1,65m-1,83m înălțime, ești fotogenică și ai o bună capacitate de a comunica. Este invitația pe care artistul fotograf Daniel Pușcău o adresează adolescentelor de 14-17 ani și tinerelor de 18-26 de ani din Caraș-Severin de a participa la castingul județean organizat pe 18 februarie, la ora 10:30 la Hotel Rogge!

Acțiunea face parte din proiectul național „Filonul”, inițiat de Marius Seceleanu, Daniel Pușcău fiind director de casting pe județ. „Pot participa fete născute în județ, dar și cele care au domiciliul actual aici, inclusiv cele aflate la studii. Vor trebui să se prezinte în ținută de casting: top, fusta/pantalon scurt, pantofi cu toc, machiaj natural. Cele sub 18 ani vor trebui să aducă fișa completată și semnată de unul din părinți, ce poate fi descărcată de pe site-ul www.filonul.ro.”, am aflat de la Daniel Pușcău.

Tot pe www.filonul.ro, poate fi consultat regulamentul preselecției naționale, precum și componența juriului județean care, după ce va vedea concurentele, le va alege pe cele ce vor fi intervievate suplimentar pentru stabilirea ierarhiei finale. „Vor fi selectate șase adolescente și 12 tinere din județ. Ele vor apărea pe conturile de Instagram și Facebook ale organizatorului pentru a fi votate de public timp de trei zile, în săptămâna următoare castingului județean. Apoi, până la ora 21:00 a zilei de duminică a aceleiași săptămâni, se va face o nouă ierarhizare de către juriul județean și alta de către cel național. Se califică la finala zonală primele trei concurente din cele două ierarhii și câștigătoarea votului online.”, a mai precizat Pușcău.

Șase concurente de 18-26 ani și trei de 14-17 ani se vor califica la etapa zonală. Ele vor primi individual de la organizator cinci teme legate de tradiții, gastronomie și obiceiuri locale, port popular și legende locale, monumente și minuni ale naturii din județ, personalități născute sau cu activitate în județ, istorie locală, evenimente culturale, sportive, turistice locale. Cinci dintre aceste teme vor fi personalizate pentru fiecare concurentă și vor sta la baza realizării unui videoclip de maxim trei minute, incluzând o scurtă prezentare a concurentei. Acesta trebuie finalizat de concurente în maxim 20 zile de la primirea temelor. Filmulețul poate fi făcut cu telefonul, obligatoriu la minim trei dintre teme și trebuie să conțină imagini cu candidata prezentă în locația din tematica primită.

„Participantele de 14-17 ani clasate în Top 20 național se vor califica la etapa finală zonală din anii viitori, după ce devin majore. Cele de 18-26 ani care vor trece toate preselecțiile, vor reprezenta România la concursuri internaționale precum Miss Supranațional 2024, Miss Intercontinental 2023, Top Model of the World 2023, Miss Globe 2023, Miss Aura Internațional 2024, Miss Tourism World 2024.”, a încheiat directorul de casting pe Caraș-Severin.

Caon.ro este partener media al evenimentului.

JCS-Ionel Ivașcu