Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – O întrebare lansată de un consilier PSD, în contextul în care societatea municipalității caransebeșene a înregistrat pierderi de peste 100 de mii de lei în ultimul an și a avut probleme și cu Curtea de Conturi!

Consilierul social-democrat Petru Schinteie, liderul grupului PSD-PMP-PRO România, a fost cel care a ridicat problema oportunității societății Cazare și Servicii Publice. Primarul Felix Borcean a încercat să lămurească această chestiune, spunând că societatea în cauză ar deveni și mai profitabilă dacă ar beneficia și de celelalte capacități de cazare, nu doar de internatul de pe strada Tribunalului. Mai exact, de cele două foste internate ale liceelor „Traian Doda” și „Auto”, aflate astăzi într-o paragină totală. Pentru reabilitarea acestora, singura soluție ar fi banii europeni, altfel, pentru că doar din bugetul local, e greu de crezut că cele două locații ar putea cunoaște zile mai bune în viitorul apropiat. Locuințele sociale ar fi soluția, crede edilul.

Internatul de pe Popeea, prins și el în bugetul pe 2022, este pus pe un proiect european de eficientizare energetică. Dacă nu se concretizează proiectul european, atunci o să-l refacem din bugetul local, dar asta ar fi o discuție de perspectivă. Știți foarte bine, cazările la nivel școlar sunt în regres nu doar la Caransebeș, în zona noastră, cei care vin din mediul rural să facă școala în Caransebeș nu mai stau la internat. Când eram director la <<Doda>>, aveam mari probleme să asigurăm masa și cazarea elevilor la internat, recunosc, eu m-am bucurat când l-a luat primăria, pentru că am scăpat de o cheltuială care depășea capacitatea financiară a liceului. Internatul de pe Popeea are o capacitate de 400 de locuri, se va mai umple vreodată cu elevi? Eu zic că nu și nu trebuie să-l ținem neapărat pentru elevi, putem face locuințe sociale și atunci societatea nu va mai fi pe pierderi. La fel și cel de la Șoferi, doar că prima dată trebuie investiții serioase și dacă nu prindem un proiect european, ne va fi foarte greu din bugetul local să alocăm 3 milioane sau cât o costa o reabilitare totală”, a fost răspunsul primarului Borcean pentru Schinteie.

Un alt consilier PSD, Valentin Dascălu, a tras concluzia: Dacă nu prindem fonduri europene trebuie să facem ceva. Acest internat de pe Popeea e o rușine pentru orașul nostru”!

JCS-R.M.