Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi este student la Medicină, Rareş Stoiacoviciu are propriul canal de YouTube, zilele trecute lansându-şi cel de-al patrulea videoclip!

Veştile circulă le fel de repede cum reuşesc unii tineri să se impună, indiferent de domeniul ales, asta spre deosebire de generaţiile care trebuiau să aştepte ani la rând până să aibă norocul să fie descoperiţi şi promovaţi, mai ales în muzică. Internetul e, cu siguranţă, o şansă ca totul să se întâmple mai repede, ceea ce le dă curaj şi încredere unora să evolueze spectaculos.

Şansa lui Rareş a fost compozitorul Dorian Popa, aşa cum ne-a povestit, care l-a ajutat, în sensul că i-a sugerat să scrie o piesă, de fapt prima lui piesă. Până la 18 ani el nici nu a ştiut că va lua „şi“ calea muzicii. Născut în 15 octombrie 2001, la Reşiţa, absolvent al Colegiului Mircea Eliade din Reşiţa, el a fost un elev care s-a remarcat cu rezultate bune în timpul liceului, inclusiv la olimpiadele şcolare. Extrem de ambiţios, Rareş Stoiacoviciu a ales apoi medicina, în prezent fiind student în anul I la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Reşiţeanul ne-a spus şi cum a ajuns la muzică, dar mai ales că n-ar da medicina pe muzică: „Pasiunea pentru muzică am descoperit-o la vârsta de 18 ani cu ajutorul lui Dorian Popa, care mi-a sugerat să fac prima piesă. Încerc sa fac o legătură între medicină și muzică, încercând să nu renunț niciodată la amândouă“.

Deci, nu tu studii de muzică, vreo şcoală ceva în domeniu, nu tu pile, nimic care să-l anunţe ca muzician. Şi totuşi, talentul şi-a spus cuvântul, fiindcă în perioada 2019 – 2020 şi-a lansat pe propriul canal de YouTube trei videoclipuri muzicale, iar vineri, 2 aprilie, se pare că a dat lovitura cu al patrulea videoclip, în duet cu Mădălina Cernat, cu piesa „Amândoi“. Cei doi au colaborat la piesă, fiind co-autori ai muzicii şi textului, producţia muzicală fiind semnată de Alin Radu. Mădălina Cernat este studentă în anul III la Conservatorul din Bucureşti, Facultatea de muzică uşoară/compoziţie – UNM Bucureşti.

„Pe Mădălina Cernat am cunoscut-o în Bucureşti, a precizat Rareş, cu ajutorul managerului meu Bogdan Toma. I-am sugerat să facem o piesă împreună și a fost total de acord. Numele de scenă ESHU vine de la prenumele meu Rareş. Un prieten bun mi-a spus așa într o zi și mi-a plăcut mult cum sună“.

Şi nouă ne place cum sună şi pseudonimul, şi piesa, e stilul în vogă, foarte apreciat de tineri în special, dar nu numai, au început să curgă şi aprecierile pe canalul VoicesMedia, la fel şi invitaţiile pentru promovare în mass-media naţională. Toate au venit de la sine, însă nu fără muncă şi ambiţie, aşa că n-avem încotro, trebuie să ne consolăm cu ideea că, probabil, nu-l vom prinde pe viitorul medic Rareş Stoiacoviciu prin Reşiţa, ci mai degrabă să ne lăudăm cu încă un reşiţean care se impune în muzica românească. Asta pentru că în iulie are programat un alt proiect muzical, iar dacă pandemia va permite, va începe să cânte şi în concerte.

JCS-Alexandra Gorghiu