Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Erich Loidl, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Reșița, a fost convocat la lotul național de lupte libere seniori. Acesta va participa în perioada 1-30 septembrie la un stagiu de pregătire la Poiana Brașov!

Loidl a mai fost în probe la lotul național, dar de această dată este prima convocare oficială pentru tânărul luptător. În opinia lui Adrian Dacica, acesta este unul dintre cei mai promițători sportivi de la clubul reșițean și are o șansă mare să ajungă sus.

„Deocamdată, competiții de lupte sunt în stand-by, la fel cum sunt și cele de la celelalte sporturi de contact. Este vorba despre acea distanțare socială dintre sportivi, iar momentan nu se vor organiza competiții. Cei mai mici dintre luptători, aflați pe litoral cu antrenorul Florin Dință, vor avea o competiție în care vor face exerciții tehnico-aplicative, bineînțeles contactul cu adversarul nu va fi permis. Referitor la Erich Loidl, el a mai fost în probe și s-a mai pregătit cu lotul național, dar de această dată este prima lui convocare oficială la lotul de seniori. El este încă junior și această convocare trebuie să fie un motiv de mândrie atât pentru noi, cât și pentru el. Erich este un luptător care promite foarte mult, el fiind campion național la toate categoriile de vârstă la care a concurat până în acest moment. Este unul dintre sportivii noștri care are șansa să ajungă foarte sus în lupte”, a declarat antrenorul emerit Adrian Dacica.

La lotul național de seniori este antrenor și reșițeanul Andrei Franț, care cu siguranță că îi va da lui Erich Loidl cele mai bune sfaturi și îl va încuraja pentru competițiile viitoare. Erich este pregătit la clubul reșițean de Adrian Dacica și Florin Dință.

JCS-Ștefan Moraru