Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național s-a desfășurat în orașul Sighișoara, în Sala Sporturilor „Radu Voina” și a reunit 59 de cluburi membre ale Federației Române de Karate WUKF. S-au aliniat la startul competiției 659 de sportivi sub 13 ani și 120 de echipe. CSM Școlar Reșița a fost reprezentat de 15 sportivi.

Reșițenii au reușit să se întoarcă acasă cu două medalii. Cea de aur a fost obținută de Petru Bursuc în proba de kata individual 9 ani, iar cea de bronz de Greta Buzura la kumite individual 11 ani. Aceasta a mai cucerit și un loc IV la kata individual (6-4 kyu). La fel a obținut, locul IV, și Alexia Deriuș la kata individual la 11 ani (8-7 kyu). Maia Wettori a încheiat pe locul V la kata individual 11 ani (8-7 kyu). Locul IV a fost obținut și de echipa de fete kumite rotativ, 11-12 ani, în componența: Greta Buzura, Alexia Deriuș și Mara Purec.

„Avem cu ce să ne lăudăm, nu cu foarte multe rezultate, dar am reușit să obținem la această competiție rezultate foarte bune. Pentru noi urmează în luna mai Campionatul Național de la 13 ani, până la 23 de ani. Mă bucur foarte mult că federația noastră atrage foarte mulți copii, copii dornici să practice acest sport”, a declarat antrenorul Zoltan Lipan.

Campionatul Național W.U.K.F. a fost o competiție de verificare și selecție pentru Campionatul Mondial, ce se va desfășura la Bratislava în luna iunie. Reșițenii Petru Bursuc și Greta Buzura fac parte din lotul național de karate Shotokan al României și vor reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial din vară, competiție care va avea loc tot la Bratislava.

Adaugă comentariu