Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Baia este o parte a casei tale care poate să fie ușor asociată cu un loc în care îți aduni gândurile, în care îți vin cele mai multe idei sau în care ai impresia că ești cel mai bun cântăreț. Este locul pe care îl frecventezi înainte de a te pune la culcare, așa că el trebuie să fie corect compartimentat, iluminat și să aibă elementele potrivite.

Gândește-te dacă ajungi într-o baie în care nu ai loc și unde lumina nu este cea potrivită. Mai mult ca sigur că această amenajare defectuasă îți va induce și o stare de neliniște. Cum ar fi ca în baia ta să fie miros de igrasie și aerisirea să nu se facă corect? Sau cum ar fi ca în toiul nopții, când te duci la baie să calci pe o gresie rece? Ei bine, probabil că și tu, la fel ca mulți alții te-ai regăsit într-o situație cel puțin similară și nu ai știut de ce elemente are nevoie baia ta, astfel încât să eviți acest gen de situații.

În acest articol îți prezentăm câteva elemente care nu ar trebui să lipsească dintr-o baie modernă. Așa cum baia poate să fie numită sala tronului, automat tu trebuie să te simți ca un adevărat rege.

Pe aripi de vânt direct în baie – ventilatorul de baie

Ce sunt ventilatoarele de baie? Sunt dispozitive concepute pentru a asigura constant un flux de aer proaspăt în baie. Deși este foarte folositor pentru că elimină mirosurile neplăcute și umiditatea, lumea cumva consideră cu nu mai are rost să mai găurească peretele pentru un ventilator.

Sigur, poți alege să nu îți pui un ventilator în baie, dar asta te poate costa mai scump pe viitor. Haide să ne gândim puțin doar la câte dușuri vei face și unde se va duce toată acea umezeală din baie. Exact, în tavan, iar asta poate să îți deterioreze tavanul din baie în timp. Așa că, ideea de ventilator în baie nu mai sună ca o bătaie de cap, ci mai mult ca o investiție pe termen lung. Mai ales că nu este complicat de folsit, pentru că îl poți conecta la întrerupătorul de la baie și el pornește concomitent cu lumina.

Un lucru la care să fii atent atunci când alegi ventilatorul de baie este nivelul de zgomot pe care acesta îl produce. Alege un ventilator de baie care nu produce prea mult zgomot.

Caloriferul din baie

Și caloriferul de baie reprezintă un element care sporește confortul băii tale. El este folosit pentru a încălzi spațiul și ocazional pentru a întinde diferite rufe. Caloriferul se amplasează de obicei sub ferestrele din baie sau pe peretele opus acestora. De ce? Foarte simplu, pentru a împiedica formarea de condens pe geamuri. Atunci când îți alegi caloriferul de baie, asigură-te că alegi unul care nu consumă foarte multă energie.

Căzile și cabinele de duș

Căzile și cabinele de duș sunt ceva ce nu au cum să lipsească dintr-o baie. Este ca și cum ai avea o sufragerie, doar că îi lipsește canapeaua.

Dacă îți alegi o cadă, înseamnă că ai o baie destul de spațioasă și că ești un iubitor al momentelor de liniște. Poți ori de câte ori dorești să lași apa să curgă până ce cada se umple și să adaugi și niște spumă sau diverse săruri. Totuși dacă ai acest obicei, pregătește-te pentru un consum mare de apă și automat facturi mari.

Cabinele de duș sunt o variantă excelentă pentru cei care nu dispun de o baie spațioasă și care trebuie să folosească fiecare centimetru liber.

Vasul de WC și rezervorul

Dacă o cadă sau o cabină de duș reprezintă canapeaua care nu poate să lipsească dintr-o sufragerie, WC-ul și rezervorul sunt televizorul. Ele sunt două elemente care funcționează împreună.

Vasul de WC este de cele mai multe ori din porțelan și are o formă ovală, specifică. Rezervorul poate să fie de două feluri, exterior sau interior, dar o să se găsească mereu deasupra vasului de WC. El stochează apa, care după o simplă apăsare de buton se duce în vasul de WC pentru a-l clăti.

Mobilierul de baie

Mobilierul are și el un cuvânt destul de important de spus într-o baie și are un dublu rol, cel de depozitare și cel estetic. De exemplu, dacă alegi în baie un dulap care are și oglinzi, el poate să fie folosit pentru a stoca produsele din baie, dar și pentru a da senzația de spațiu în baie.

Iluminatul

El poate să fie folosit pentru a crea atmosfera pe care ți-o dorești în baie. Cel mai popular tip de iluminare este cel de tip LED, iar pentru baie îți recomandăm o lumină rece sau neutră. Iluminatul mai poate să accentueze și anumite elemente de design ale băii.