Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un om a ajuns în stare de incapacitate temporară de muncă după ce a constatat pe propria-i piele că un stâlp dezafectat încă era sub tensiune.Este cel de-al 26-lea incident înregistrat în județ de la începutul anului, soldat cu incapacitate de muncă.

În 9 mai, inspectorii cărăşeni de muncă au fost anunţaţi vizavi de un incident produs la un angajator cu sediul în Reşiţa, în urma căruia un electrician de 30 de ani „s-a electrocutat în timp ce lucra la demontarea unor echipamente de pe un stâlp de medie tensiune, dezafectat. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean din Reşiţa pentru îngrijiri“, ne informează Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraş-Severin.

Întrucât accidentul s-a soldat cu un caz de incapacitate temporară de muncă, potrivit legii, nu inspectorii de muncă vor face verificări, ci „angajatorului îi revine obligaţia să efectueze cercetarea evenimentului pentru a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, a reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor şi măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare şi pentru determinarea caracterului accidentului. Dosarul de cercetare urmează să fie înaintat Inspectoratului în vederea avizării“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Potrivit documentului, în primele patru luni ale anului, angajatorii cărăşeni au raportat producerea a 26 incidente soldate cu 23 de cazuri de incapacitate de muncă şi trei decese.