E un moment de responsabilitate pentru viitorul oraşului! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Astfel aprecia primarul Ioan Popa ceremonia de învestire a celor 22 de aleşi locali ai reşiţenilor!

Palatul administraţiei municipale reşiţene a găzduit, luni, 26 octombrie, ceremonia de învestire a primarului Ioan Popa, precum şi a celor 21 de noi consilieri locali, de către prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, în baza finalizării procedurilor de validare a alegerii acestora. Cei 22 de aleşi au depus jurământul pentru binele cetăţenilor urbei, iar prefectul Gâfu le-a urat succes şi, adresându-se primarului Popa, a încheiat: „Ar fi multe de spus pentru că aţi făcut multe, dar aveţi multe de făcut şi în mandatul următor, vă urez succes!“.

Şeful administrativului reşiţean a declarat: „Este un moment emoţionant pentru mine şi sunt convins că şi pentru colegii consilieri locali. Este un moment în care practic se validează mandatele noastre, ale tuturor. Şi este un moment – sunt convins că simţiţi şi dvs – de responsabilitate pentru viitorul oraşului, pentru ceea ce avem de făcut mai departe pentru reşiţeni. Eu şi câţiva colegi de aici, de la această masă, avem experienţa a patru ani, unii dintre dvs chiar o experienţă mai veche în Consiliul Local, în activitatea administrativă a oraşului“.

Primarul a ţinut să le dea consilierilor şi câteva sfaturi de ordin tehnic, despre care spunea că s-ar fi bucurat să le fi primit la începutul primului mandat, legate de pregătirea şedinţelor de consiliu, de zecile de proiecte de pe ordinea de zi, de munca pe comisii ce trebuie derulată anterior şedinţelor. Asta mai ales că pentru marţi, 27 octombrie, la Reşiţa este programată o şedinţă de îndată a Consiliului Local.

„Toţi consilierii locali au dreptul de a veni cu iniţiative «legislative», cu proiecte pe care putem să le dezbatem împreună şi după aceea să le punem în atenţia colegilor dvs. Eu îmi doresc ca în acest al doilea mandat să am parte de cât mai multe proiecte şi iniţiative venite de la dvs. Colegii consilieri aici de faţă provin din diverse zone – din învăţământ, din medicină, din antreprenoriat, din juridic, tineret – şi suntem deschişi să preluăm de la dvs idei care ar putea veni în îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraş şi, în general, într-o viaţă mai bună a reşiţenilor. (…) Mi-ar fi de mare folos să am iniţiative de la dvs şi vă încurajez să le faceţi. În rest, sper să avem un mandat de patru ani cel puţin la fel de prolific precum cel anterior, privind atragerea de fonduri europene şi nu numai, şi să reuşim să continuăm această dinamică de reconstrucţie a oraşului Reşiţa. Şi astfel, în concluzie, să le oferim reşiţenilor un mediu mult mai prietenos în care să-şi trăiască viaţa de zi cu zi, astfel încât să nu mai existe tendinţa de a părăsi acest oraş, această comunitate. Nimic nu se face de unul singur, totul se face în echipă, o spun şi colegilor mei din aparatul Primăriei. Ei pot confirma ceea ce le-am spus de multe ori: eşti atât de tare, cât de tare e echipa ta. Eu cred că la nivel de Consiliu Local avem o echipă puternică, mă adresez colegilor din Alianţa PSD-Pro România şi îi rog şi pe dânşii să vină cu iniţiative pe care îi asigur că le vom lua în calcul şi vom încerca să le promovăm în proiecte de hotărâri de consiliu local. Le mulţumesc reşiţenilor pentru încrederea acordată, îi mulţumesc dlui prefect pentru timpul pe care şi l-a făcut ca să finalizăm această procedură de instalare. Mulţumesc lui Luci Bucur şi colegilor mei din aparatul Primăriei pentru tot sprijinul pe care mi l-au dat şi presei pentru că prin intermediul dânşilor reuşim să mediatizăm activitatea Primăriei“.

Cât priveşte micul parlament local, cei 21 de consilieri care au depus jurământul sunt cei 17 liberali: Adrian Dacica, Felicia Quint – care a şi prezidat această primă şedinţă –, Alexandru Borza, Mădălina Chiosa, Lucia Peia, Emanuel Sinculeţ, Bogdan Matichescu, Raul Siladi, Lucian Dobre, Dragoş Burtea, Aurică Borobar, Silvana Mihalcea, Ovidiu Roşu, Tom Huruială, Daniel Meza, Nelu Mladin şi Radu Predescu, alături de cei patru social-democraţi (de sub umbrela Pro Caraş-Severin): Lenuţa Ciurel, Iancu Muhu (jr.), Ioan Bălănescu şi Gabriel Dinu.

JCS-Antoniu Mocanu