Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este vorba despre primele blocuri de pe strada I.L. Caragiale din Reşiţa, despre care municipalitatea anunţa, încă din 2016, că se află în stadiu avansat de proiectare, în cadrul unei finanţări europene!

În 15 septembrie 2016, autoritatea locală vorbea despre un număr de 25 de blocuri din Reşiţa care urmau să fie reabilitate termic. În sfârşit, cei de la ADR informează că au făcut încă un pas în această direcţie, fiind semnat contractul care vizează reabilitarea blocurilor de locuinţe nr. 1-2, 3-4 şi 5-6 de pe strada I.L. Caragiale din Reşiţa.

„În capitala Banatului Montan, la Reşiţa, creşte numărul blocurilor cuprinse în programul de eficientizare energetică, o componentă importantă a Regio-POR, transmite ADR Vest. Vorbim de un total de 209 apartamente ai căror locatari se vor bucura de un consum redus de energie şi facturi mai mici în urma realizării lucrărilor propuse prin proiect, pe lângă îmbunătăţirea aspectului urbanistic al municipiului de pe Bârzava. Intervențiile prevăzute sunt aplicarea unui termosistem pe faţada clădirii (suprafaţa opacă), înlocuirea tâmplăriei exterioare (suprafaţa vitrată), refacerea hidro-termoizolaţiei terasei şi înlocuirea, modernizarea lifturilor la blocurile 1-2 şi 3-4“.

Valoarea totală a proiectului ce va fi implementat de Primăria Reşiţa este de 4,24 de milioane de lei, din care 2,54 de milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, durata de implementare fiind de 17 luni.

JCS-A.M.