Caraş-Severin, Romania


CARAŞ-SEVERIN – ADR Vest a primit deja portofoliul de proiecte dedicate drumurile cărășene pentru care Consiliul Județean vrea să obțină bani prin POR 2021-2027. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Romeo Dunca, noul șef al județului caracterizând drept interesante solicitările trimise la Timișoara în vederea realizării de investiții în ciclul de finanțare 2021-2027!

Este vorba mai precis de 19 porțiuni de drumuri județene care acoperă aproape întreaga suprafață a Caraș-Severinului: DJ 572 Comorâște-Izgar (55,7km), DJ684 limită jud. Timiș-Voislova (22,4 km), DJ 571A Gornea-Moldovița (25 km), DJ 571C Oravița-Socol (51,2 km), DJ 571A Oravița-Jitin (32 km), DJ 573A Nicolinț-Greoni (33 km), DJ 573D Răcășdia-Vrani (10,8 km), DJ 683 Zăvoi-Poiana Mărului (22 km), DJ 572B Anina-Marila (7,2 km), DJ 582C Reșița-Anina (32 km), DJ 582E Prislop-Semenic (9 km), DJ 571B Bozovici-Cărbunari (36,9 km), DJ 571K Potoc-Cheile Nerei (4,5 km), DJ 582A Reșița-Târnova (12 km), DJ 583 Ezeriș-Bocșa (10 km), DJ 585 Doclin-Duleu (36,2 km), DJ 586A Dognecea-Secășeni (23 km), DJ 586 Bocșa-Ocna de Fier (18 km) și DJ 587 Ohabița-Duleu (40,2 km).

„Pe lângă cele 19 segmente de drumuri județene se caută formula pentru a fi introdusă și bucata de drum de 10,8 km care face legătura între Poiana Mărului si Muntele Mic”, a precizat președintele CJ.

Potrivit lui Romeo Dunca însă, nu doar drumurile cărășene vor beneficia de o atenție sporită din partea forului județean. Așa cum a spus în nenumărate rânduri, turismul reprezintă o prioritate pentru noua conducere a CJ. Iar pentru asta Dunca are în vedere nu mai puțin de 500 de kilometri de trasee asfaltate propuse pentru biciclete, care „vor transforma județul Caraș-Severin în raiul celor care vor să cunoască peisajul și frumusețile cărășene la ghidonul bicicletelor simple sau electrice, poposind mai apoi în pensiuni cu meniu tradițional și produse bio din gospodăriile localnicilor”.

JCS-Nina Curiţa

8 Comments

 1. Apreciez că se va ocupa de drumurile județene dar lipsește un tronson de foarte proastă calitate. Este vorba de bucata Ciuchici – Sasca care merge spre Cheile Nerei și noul Spital de la Slatina Nera. Acolo sunt 2 primari pesediști dar locuitorii ar rămâne impresionați și posibil recunoscători

 2. Dacă reședința județului nu are acces cu măcar două benzi pe sens la nicio autostradă, nu se poate face vreun drum județean expres (Italieni-i zic „principal”) până la cel mai apropiat PTF? Poate n-ar strica o consultare a prietenilor din Bihor și Timiș, care ieri au semnat contractul expresului dintre ei pe banii UE, prin șuntarea Miticilor!

  • @paul ferrari daca te uiti mai atent, portiunea de care spui tu face parte din DJ 573A Nicolinț-Greoni (33 km), deci este cuprins in lista

  • Sa nu derapezi ca altfel poti uita usor ca suntem toti romani in Romania.
   Indiferent ca esti oltean, banatean sau locuitor al capitalei.
   Ti-am mai spus sa nu mai generalizezi.

 3. Se vorbeste numai de drumuri judetene…, dar nu se aminteste nimic de drumul Nicolint-Iam care a fost lasat sa se distruga de multi ani, si trenul de la Oravita la Iam a fost desfintat, nimeni nu se gindeste la oamenii ce traiesc in acele sate, Rusova, Berliste, Milcoveni, Iam care pur si simplu sint izolati acolo, nu au cu ce sa ajunga la un medic la Oravita, la cumparaturi, acei oameni nu sint romani, nu traiesc in Romania ??????, si-a pus cineva intrebarea cum ajunge o salvare sa i-a un bolnav de la Milcoveni pe drumul plin de gropi ??? Rusine pentru cei responsabili, este vorba de securitatea oamenilor. Ar fii bine sa trimiteti la judet aceste comentarii, poate atunci v-or mai invata ceva din geografia judetului, sint si alte drumuri ce trebuie facute !!

 4. Domnule Presedinte al CJ CARAS SEVERIN, v-am asteptat ca pe pita calda, asa cum zice romanul, dar vad ca ati uitat de cea mai frumoasa zona din Banatul de munte PARCUL NATIONAL CHEILE NEREI BEUSNITA, care este legata de civilizatie cu DJ 571 CIUCHICI SASCA MONTANA, adica acel drum DEZASTRUOS pe care ati calatorit la CENTRU DE SANATATE NERA, cand ati fost la taierea panglicii de inaugurare. am sperat ca veti vedea acel dezastru si ca veti faceb MACAR DUMNEAVOASTRA CEVA PENTRU TURISMUL DIN ZONA. Am studiat planul pe care l ati prezentat si sustinut si vad CU MARE DURERE, ca acest drum judetean NU FACE PARTE DIN PLANUL DUMNEAVOASTRA DE ACTUALITATE. ESTE ADEVARAT CA ACEASTA ZONA ESTE TURISTICA CU SPECIFIC DE DRUMETIII SI NU CA MUNTELE MIC. Cred ca este o scapare regretabila si ca veti face ceva pentru a ne bucura si pe noi sa avem acces la civilizatie. Apropo, este intre CIUCHICI si MACOVISTE, un sistem de drum UNICAT IN ROMANIA, adica O BANDA ASFALTATA SI UNA NEASFALTATA. FACETI VA TIMP PENTRU ACEASTA PROBLEMA mai ales ca acest drum DJ 571 FACE LEGATURA PRIN CARBUNARI CU MOLDOVA NOUA, un peisaj de poveste si care nu masoara mai mult de 47 km. SINCE, CRED IN ONESTITATEA DUMNEAVOASTRA SI SPER CA VETI PUNE PE HARTA TURISTICA SI ACEST DRUM DJ 571, CARE DIN 1994 NU MAI ESTE DRUM. VA DORESC SUCCES SI MULTA PUTERE DE MUNCA

Adaugă comentariu