Caraş-Severin, Romania


CARAŞ-SEVERIN – Caraş-Severinul va avea parte de un nou megaproiect pentru apă, care va acoperi 15 din cele 77 de localităţi cărăşene!

Palatul administraţiei judeţene a găzduit prezentarea unui nou mare proiect pentru apă şi canalizare în Caraş-Severin. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin are ca beneficiar AquaCaraş şi urmează să fie depus spre finanţare, iar prezentările au fost făcute în prezenţa preşedintelui CJ Romeo Dunca, a lui Bogdan Chiţescu, director general adjunct în cadrul Ministerului Fondurilor Europene şi a factorilor implicaţi în iniţiativă.

În total, investiţiile s-ar ridica la 175 de milioane de euro cu tot cu TVA. În aceşti bani, cea mai mare proporţie o deţin lucrările pentru sistemele de alimentare cu apă, urmând să se facă investiţii în 15 localităţi: Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Băile Herculane, Anina, Teregova, Topleţ, Grădinari, Greoni, Ticvaniu Mare, Cornereva şi Secăşeni. În toate aceste localităţi, după implementarea proiectului, se urmăreşte un grad de conectare de 100%. Lucrările la reţelele de canalizare vizează zece aglomerări: Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Băile Herculane, Topleţ, Mehadia şi Anina. Şi în acest caz, după proiect, se urmăreşte un grad de conectare de 100%.

În urma prezentărilor, preşedintele CJ Romeo Dunca şi-a exprimat dorinţa ca în fiecare cătun din judeţ să fie apă la robinet şi să existe acces la reţeaua de canalizare.

JCS-Antoniu Mocanu

10 Comments

 1. Prin satul ala uitat de lume numit Garliste nu??? Aveti impresia ca fostii primari impreuna cu hotul de ioan crina (baron local psd), au facut canalizare, sosea si apa curenta? Da da cu acele jmecherii psdiste numite pndl prin care au furat banu public.
  Nu e acolo nici canalizare, nici apa pt toti, nici asfalt pt toti. Unii printre care si eu, platesc impozit pe ceva ce nu am. Nu beneficiez nici de apa, nici de asfalt, ca altii din sat.
  De ce nu intra politia pe fir sa vada cum a transformat crina kilometrul in 700 metrii.

  • Daca nu-ti tii clanta s-ar putea sa ramai si fara servici, tastezi cam mult de la lucru.

   • De aia nu merge tara asta cum trebuie, ca sunt de astia ca tine care nu-si vad de treaba lor si ii intereseaza ce fac altii.
    Ce varsta ai de ai gandirea asta ca trebuie sa iti tii gura inchisa?
    Nene, cand ti se face o nedreptate, incepi sa vorbesti, sa dai din coate, sa te sesizezi.
    Nu trebuie sa taci ca prostu, crezand ca e mai bine sa faci asta, ca de aia nu evoluam ca tara.
    Nu mai spune, lasa ca merge si asa ca putea sa fie si mai rau. Ca poate fi si mai bine.

 2. DACA nici voi penelistii nu cereti socoteala lui Catu pt banii imprumutati si care nu au ajuns in Banat, jud CS, TM, HD si AR inseamna ca jucati teatru si va doare la masca de Romania.

 3. Poate se termină canalizare și în Teregova,începută de când au pus stăpânirea pe această fostă, frumoasă comună acești pokeristi, de care nu mai scăpăm. Nu au făcut și nu fac nimic,credeam ca necazul primit îi va liniști, din contra sunt mai flămânzi,vrea și deputat. Mie scârbă. Ăștia nu,și iubesc locul natal ,nu au rușine și respect față de consateni,îi prostesc cum vor.Sta un morman de pietroaie lîngă primărie de ani de zile ,o crescut buruienile printre ele.Nesimtiti…..si multe ar mai fi de zis.

 4. Minunat, va multumim dl. Dunca. Proiectul Ceetrus, linia de tramvai, autobuzele electrice, centrul IT, infrastructura ca-n palma, strategia Smart City, reabilitarea patrimoniului istoric, dezvoltarea sectorului privat si al turismului vor impune in 10 ani Resita ca prim municipiu romanesc in categoria 50-100.000 locuitori, si sora mai mica a Timisorei. Momentan acest statut il are Alba-Iulia.

  • Ma doare capul ! Nici Nicolae Titulescu, care traia in viitor, nu avea asa vise nastrusnice si irealizabile ! Daca n-ar fi de ras, e chiar de plans !

Adaugă comentariu