Dunca tună şi fulgeră: Nu plătim lucrări proaste! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preşedintele Consiliului Judeţean a mai accentuat o dată faptul că nu va plăti lucrări fictive sau prost executate, într-o discuţie publică avută cu consilierul Ioan Crina, care a ridicat problema firmelor care au lucrat prin judeţ dar nu şi-au primit banii…

Din anumite discuţii purtate la Consiliul Judeţean, la cea mai recentă şedinţă, am concluzionat că din cauza negăsirii unor soluţii pentru trasul la căruţă în acelaşi sens, judeţul poate rămâne cu lucrările de infrastructură făcute prost sau deloc, muncitorii rămân fără salarii, iar patronii se lamentează că visul de a deveni milionari pare tot mai îndepărtat. Pentru unii, pentru că alţii sunt milionari demult şi se lamentează doar aşa… să fie în trend cu valul, plus că cine ştie… un ban în plus nu strică. Că asta e gândirea de afacerist ! Chiar dacă ai, de ce să nu faci mai mult?

Aşa cum vă spuneam, la şedinţa din 25 februarie, la un moment dat consilierul judeţean (constructorul) Ioan Crina a ridicat problema firmelor cărăşene care au lucrat cu spor prin judeţ şi, deşi s-a făcut recepţia pe lucrări, nu şi-au primit banii de la conducerea judeţului. „Păi cum să plătesc 9 cm de asfalt când acolo sunt doar 6?“, s-a aprins preşedintele Dunca. „Păi oamenii au recepţie pe lucrare. Cineva a semnat acolo. Faceţi-le hărtii şi înştiinţaţi-i! Sau daţi-le banii şi pe urma acţionaţi-i în instanţă. Nu-l vait aici pe Bejeriţă (asta ar fi fost chiar culmea, să vaiţi pe unul care se plimbă în Rolls Royce Wraith de 300.000 de euro prin Bucureşti – n.r.), dar sunt alţii care nu au cu ce să-şi plătească muncitorii. Şi nu au cu ce să-şi plătească taxele către stat, taxe care tot la noi ajung. Pe deasupra, mai nou, nu mai semnaţi contracte decât cu firme din Timiş. Cărăşenii nu mai au acces“, a mai spus Ioan Crina.

Dunca l-a liniştit spunând că el semnează cu oricine face treabă, nu se uită din ce judeţ e firma. „Nu am apucat să dăm foarte multe lucrări, câteva, şi din câte ştiu acoperişul Consiliului Judeţean îl face o firmă din Caraş-Severin“, a spus şeful judeţului. Discuţiile au continuat la modul „na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie“, fără a degenera prea mult, semn că nici Dunca, nici Crina nu aveau chef de ceartă, pur şi simplu erau preocupaţi de soarta judeţului, a constructorilor, a drumurilor şi a muncitorilor.

Un lucru îmbucurător, de altfel, că îi pasă cuiva de ceva în acest judeţ, indiferent ce este acel ceva. Romeo Dunca tună şi fulgeră mereu că nu plăteşte lucrări fictive sau prost executate. Şi are dreptate şi, din câte ştim, se ţine de astfel de promisiuni. Patronii din construcţii îşi muşcă buzele de ciudă, dar cei mai afectaţi sunt angajaţii acestora, care pun cruce la salarii, precum şi cetăţenii judeţului, care continuă să „beneficieze“ de o infrastructură proastă. Este clar că preşedintele Consiliului Judeţean mai are nevoie de timp să reuşească să pună pe roate un sistem prin care lucrările să fie verificate la timp şi să nu se mai ajungă la discuţii ulterioare. Dar, până una alta, şi Crina are dreptate. Hoţul neprins (constructorul nepriceput), negustor cinstit! Hârtiile sunt semnate, trebuie dat banul şi luat „Framul“, vorba lui Patraulea. Că nu mai scăpăm de vorbele şi de metehnele astea nici acum în plin secol XXI. Tot la B.D. ne uităm şi tot pe drumuri proaste circulăm!

JCS-Nina Curiţa