Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Conducerea Consiliului Judeţean nu mai vrea sporul de 25% pentru salarii. Romeo Dunca, Dan Stan şi Ovidiu Rădoi au convenit să renunţe la acest spor pentru ca banii să ajungă la angajaţii care vor lucra pentru accesarea de fonduri europene. Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean susţine că economia resursei va fi la modă în următoarea perioadă în administraţia judeţeană!

Stăm foarte prost cu banii şi ,,suntem rupţi în fund“ când vine șefa de la spital să ne întrebe de ceva bănuți să mai stingem din datorii, spune şeful judeţului. „Azi erau 20.000.000. de lei. Vom accesa bani dar pentru aceasta trebuie să ne pregătim. Dorim proiecte multe si avem nevoie de avansuri pentru studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Nu putem începe decât cu economii din ceea ce avem“, a mai precizat Romeo Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că se minunează de tot ce descoperă: „Ca primă reacție încep să râd. Apoi mă uit lung în birou şi înteleg că noi suntem cei care trebuie să reparăm acest dezastru. Dacă în campanie am fost moderat la acuzații din lipsă de dovezi substanțiale, acum mă îngrozesc să văd cât dezinteres, hoție și incompetență au fost puse în actul de conducere de fostul şef şi cei doi vicepreşedinţi. Pentru că ei sunt direct răspunzători de modul în care întregul corp administrativ a funcționat. Ceilalți angajaţi ce puteau să facă dacă aşa erau conduşi?“.

Conducerea CJ a mai descoperit şi că 4.000.000 euro/an era fondul de salarii doar în corpul administrativ. „Fără direcții, fără asistență socială și fără spital. Banii mulţi din fondul de salarii nu merg neapărat la toţi cei care stau până târziu la lucru. Dar asta o vom rezolva cât de curând. Cu muzicanții am greşit când spuneam de 1.300.000 ron/ an. De fapt sunt exact 1.560.000/an. Am discutat cu cei doi vicepreședinți, Dan Stan si Ovidiu Rădoi, și am hotărât să renunțăm împreună şi din start la sporurile de 25 % pentru fonduri europene. E puțin, dar e primul semn. Va fi nevoie şi de ei pentru a putea să-i plătim din buget celor ce vor duce greul pentru accesarea lor. Iar economia resursei va fi la modă în următoarea perioadă la CJ“, a mai precizat Dunca.

JCS- Nina Curiţa