Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Aparent banala divizare a unui SRL ar putea atrage consecințe financiare negative pentru județ. Potrivit lui Romeo Dunca, este vorba despre una dintre societățile comerciale implicate în contractele neonorate cu AquaCaraș, care a și încasat în avans 11 milioane de lei, bani europeni!

Iar acum firma urmează să fie împărțită în două, pe una rămânând contractele neonorate cu AquaCaraș, pe cealaltă fiind mutate activele, personalul și afacerile care vor continua.

„Directorul AquaCaraș, dl Filipescu, a primit direcții clare de acțiune. Cine nu onorează contractele sau încearcă să fenteze va trebui să răspundă. Cine își închipuia că un om ce dorea să lase impresia de  smerenie (una-două fugea în pelerinaj la Muntele Athos) ca Vrînceanu, să aibă așa un plan diabolic!“, nota pe o rețea de socializare, dezamăgit, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

Într-un mesaj transmis directorului general al AquaCaraș, șeful județului îi transmitea îngrijorarea: „Filipescu, atenție la Vrânceanu! Se pregătește să ne dea o țeapă fugind de răspundere. Are depus la Camera de Comerț un proiect de divizare a societății. În traducere, se pregătește să transfere toată activitatea, active imobile și angajați, împreună cu toate contractele lui, către o firmă nouă. A fugit din Caraș către Timișoara. Pe firma veche rămân bineînțeles doar contractele neonorate cu AquaCaraș. Cel de la Anina și cel de la Oravița. Adică cele unde a luat 11.000.000 de lei în avans și care nu sunt decontați. Vrea să rămână cu banii. Urmează insolvența și țeapa dată pe bani europeni. A lăsat și 5 muncitori pakistanezi la pachet cu cele două contracte neonorate. Trebuie să luați măsuri urgente. La București ia legătura cu avocații și depuneți în cel mai scurt timp, în mod oficial, un protest la divizare. Altfel vom rămâne ca și cei de la CEC sau Colterm ori Mintia. Cu țeapa luată și banii nerecuperați. Nu le mai ajunge cât au supt din județ“.

Directorul general al AquaCaraș i-a răspuns că se ocupă. Acesta era marți la București, la Ministerul Economiei, prins cu contractele pe care le are operatorul de apă, astfel că, după cum ne-a mărturisit, deocamdată cunoaște despre subiect doar detaliile transmise de șeful județului. Potrivit documentelor pe care le-a făcut publice Romeo Dunca, este vorba despre divizarea Explo Mining Coal SRL, care va rămâne cu jumătate din părțile sociale ale vechii societăți, cealaltă jumătate fiind transmisă societății beneficiare, Regroup Construction & Mining SRL, care urmează să fie înființată. Ambele cu administrator și asociat unic Claudiu Daniel Vrînceanu. Din acte reiese că noua societate va prelua nu mai puțin de 119 dintre contractele vechii firme, cei peste 70 de salariați și bunuri patrimoniale. Asta în vreme ce bătrâna societate le va moșteni doar pe cele două cu AquaCaraș: Reabilitarea și extinderea rețelelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Anina (valorând 43,41 milioane de lei fără TVA), respectiv Construirea și reabilitarea surselor de apă și stațiilor de tratare a apei în Reșița, Bocșa, Anina și Oravița (de 11,5 milioane). Pentru care are 5 angajați!

JCS-A.M.