Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Bineînțeles, după ce va avea o întâlnire cu cei care alcătuiesc acest instrument de control aflat în directa subordonare a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin!

După ce a luat deja pulsul instituțiilor care se ocupă de apa și drumurile cărășenilor, noul președinte al CJ, Romeo Dunca, a ajuns la concluzia că a căuta neregulile din direcțiile, instituțiile publice și societățile comerciale subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin plătind auditori externi ar însemna o povară financiară mare pe bugetul județean. Mai ales în condițiile în care forul județean are deja un Corp de Control pe care Dunca vrea să-l vadă în acțiune.

„Dacă la Direcția de Drumuri sau la AquaCaraș putem verifica activitatea pe ultimii ani relativ ușor, mă întreb ce vom face la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, care a fost gestionată de dl Ionuț Popovici și unde sunt 1200 de angajați. Verificările trebuie să fie amănunțite, iar sesizările de forma… s-au cumpărat cartofi cu 3 lei pentru azile de bătrâni, deși în piață prețul era de 1 leu, trebuie luate în calcul. Nu putem neglija astfel de informații pentru că, deși suma e mică, se risipește zilnic dacă așa s-a lucrat. De aceea, vom schimba strategia și vom capacita Corpul de Control, care există și are ceva personal pe care încă nu îl cunosc. Miercuri organizăm o întâlnire cu acest instrument de control și vom evalua ce avem. După care completăm cu profesioniști veniți din afară și începem o reală analiză a tot ce găsim prin departamentele subordonate”, a precizat Dunca.

Noul șef de la județ așteaptă și profesioniști care să i se alăture în acest demers, „de preferat, domiciliați în județ și cu o mare putere de muncă”.

JCS-Nina Curița

6 Comments

  1. Ar fi absurd sa gaseasca ceva Corpul de Control, ei au coabitat in pace pana acum, impartind spagile, de ce s-ar da in gat si s-ar imbarliga ca sa aiba toti de pierdut? Un audit extern, oricat ar costa, iti arata realitatea, iar dosarele de pe urma lui, ajunse in justitie, in afara judetului Caras pot recupera prejudicii uriase. Ai dreptate intr-un singur punct, lasa directia sociala la urma pentru ca acolo o sa-ti prinzi urechile, si vei iesi mai ametit decat ai intrat.

    • Popescu Victor Reply

      Ar trebui verificate cum S-au aprobat ajutoarele de handicapați. Sa se verifice și cele refuzate deși cred că la unele cazuri se impunea acest ajutor

  2. Bravo! Toata lumea trebuie să înțeleagă că dacă nu sunt bani trebuie să faci economie. Să ai grijă de banii instituției pe care o conduci ca și cum ai grijă de bugetul propriu. Căutați vinovații și cei care taie frunză la câini prin instituțiile publice! Veți vedea ce descoperiri!

Adaugă comentariu