Dunca: Oricât costă, avem nevoie de saltea! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean, cerându-i şefului ISU Semenic să facă o solicitare pentru ca în Caraş-Severin să nu se întâmple o tragedie ca la Constanţa!

Incendiul în urma căruia a murit o femeie îşi regăseşte ecouri şi în Caraş-Severin, pentru că salvatorii noştri nu au saltele pneumatice, necesare în astfel de situaţii. De fapt, am avut cândva, dar nu mai avem de 11 ani, ele fiind casate în 2010, din cauza vechimii, fiind fabricate în 1974. Problema a fost prezentată în faţa consilierilor judeţeni de lt.col. George Cozariuc, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“, cu prilejul prezentării raportului anual privind capacitatea de protecţie civilă şi de apărare împotriva incendiilor pe anul 2020, şi măsurile de optimizare a acesteia.

Totuşi, pentru judeţul nostru, situaţia nu este una fără ieşire. Potrivit şefului ISU, „sunt în derulare anumite proiecte, sperăm ca anul acesta să avem pernă pneumatică în dotare. Deocamdată nu avem!“. De fapt, potrivit oficialului, în toată ţara, doar patru judeţe au aşa ceva, cu achiziţie prin consiliile judeţene, Timişul fiind unul dintre ele.

Din discuţii a reieşit că preţul unei saltele este de aproximativ 40.000 de euro, iar preşedintele CJ Romeo Dunca a subliniat necesitatea de a avea măcar una: „Cred că ar trebui să avem şi noi, să nu ne facem de râs, să apărem şi noi la televizor. (…) Haideţi să avem măcar una, să nu ne facem de râs. Veniţi cu o solicitare şi noi o să încercăm să găsim banii pentru asta, chiar suntem de râs! Mai ales acum, să lucrăm pe acoperiş, să-l facem, să mai pice cineva…“.

„Ţin să vă anunţ că pregătirea noastră continuă, suntem pregătiţi pentru orice intervenţie, ne-a asigurat şeful ISU. Am avut şi anul trecut incendiul de la Consiliul Judeţean, care a fost stins foarte repede. Deci nu sunt probleme la nivelul judeţului, aşa consider personal“. De fapt, intervenţia de la CJ a fost una dintre singurele patru apreciate la nivel naţional, de către comanda IGSU.

JCS-Antoniu Mocanu