Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta ne-a spus omul de afaceri Romeo Dunca, după postarea dură pe care a avut-o pe contul de Facebook, la adresa PNL!

Pe scurt, Camera Deputaților a adoptat miercuri proiectul de lege inițiat de USR privind înființarea „DNA-ului Pădurilor“, o instituție pe modelul DIICOT și DNA, care să activeze la nivel național și să combată infracțiunile împotriva mediului înconjurător. Proiectul, adoptat miercuri de Camera Deputaţilor cu 200 voturi „pentru“, 107 abţineri şi 4 împotrivă, va merge în Senat, for decizional. În favoarea proiectului de lege au votat PSD și USR, în timp ce liberalii și minoritățile naționale s-au abținut de la vot. La Camera Deputaţilor, liberalii spun că s-au abţinut pentru că nu erau la proiectul de lege avizele CSM şi Ministerului Justiţiei.

Romeo Dunca, care mereu a cerut verificarea tăierilor ilegale de păduri, şi-a taxat liberalii pentru faptul că s-au abţinut de la vot: „Azi PSD-ul și toți ceilalți pe care pe drept îi hulim au votat pentru controlul strict al pădurilor, dar PNL s-a abținut. Ce naiba înseamnă asta?”.

După ce a cerut lămuriri colegilor de partid, Romeo Dunca ne-a declarat: „Eu am înţeles că sunt prea multe instituţii de control în domeniul pădurilor şi prea mulţi oameni plătiţi care nu fac mare lucru. Mi s-a spus, şi am înţeles că asta a susţinut chiar domnul Orban, că se încearcă crearea unui organism de control bine pus la punct şi gândit bine. Ştiţi care este problema? Liberalii fac lucruri bune, dar au o problemă în a le face publice. Uneori nu contează doar să faci ceva, contează şi să transmiţi. Eu am scris acel mesaj pentru colegii din PNL. Întotdeauna voi fi sincer în gândire şi cred că astfel de mesaje ne vor ajuta să ne regândim comunicarea. Românii trebuie să afle că PNL face lucruri pozitive. Contează să faci, dar contează să se şi ştie“, ne-a spus Romeo Dunca.

Liberalii au dat asigurări că în Senat proiectul care o să combată infracţiunile împotriva mediului înconjurător va fi votat.

JCS-Nina Curiţa