Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Se întreba zilele trecute președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, de ce durează din 2016 procesul în care omul de afaceri Ion Bejeriță, unul din liderii importanți ai social-democraților cărașeni, alături de mai mulți inculpați, este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată, prejudiciul fiind de ordinul milioanelor de lei. Proces în care, după nenumărate amânări, judecătorul a decedat în toamna anului trecut!

,,Cum se va judeca, la Tribunalul Caraș-Severin, procesul cu fapte multe și grave, prejudicii de milioane și mulți inculpați importanți, ce are termen în 14 septembrie 2023? De ce a durat 7 ani și a avut 49 de termene? […] Se va amâna din nou judecata? Dacă da, până când? Iar dacă se mai amână, nu se vor prescrie faptele? Oare nu asta se așteaptă? Ca făptuitorii să rămână cu sumele eludate, iar bugetul de stat, ca de obicei cu paguba?”, spunea, parcă prevestind o nouă amânare, Dunca.

Pentru că asta s-a întâmplat. La termenul din 14 septembrie, procesul, reluat încă din ianuarie 2023 cu un alt judecător de la Tribunalul Caraș-Severin, a suferit o nouă amânare, pentru recitarea unui martor și a unui expert, următorul termen fiind în octombrie. Așa cum se întâmplă, de altfel, de la începutul anului, în fiecare lună, ba pentru lipsa unor martori sau a unor inculpați, ba pentru lipsa de apărare a unor inculpați, ba pentru alte proceduri. Adică din amânare-n amânare… În acest ritm, nu ar fi exclus ca cele 49 de termene și cei 6 ani de la judecata anterioară a acestui dosar să fie depășiți.

Reamintim că DIICOT spunea în 2016 că prejudiciul cauzat bugetului de stat de gruparea condusă de Bejeriță, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, este de 8.354.102,35 lei (1.942.814 euro), iar sumele supuse procesului de spălare a banilor și care formează obiectul infracţiunii de spălare a banilor sunt de 22.889.922 lei.

JCS-N.C.

3 Comentarii

  1. Conform DEX ” Clarvăzător = Persoană care vede desfășurarea în viitor a unei situații mai clar, mai limpede decât alții; (despre acțiuni) care dovedește perspicacitate, clarviziune.” Iar daca in situatia data se petrece aceasi lucru 7 ani, logica spune ca daca 7 ani la rand lucrurile se intampla la fel atunci asta este logica, nu e nimic de „clarvedere”…doar logica: daca factorul politic vrea „ingroparea” unui dosar il va ingropa in tergiversare si va da si o lege care sa prevada inchiderea lui dupa un interval de timp (iar „legalitatile” astea exista deja). Simpla logica, nimic altceva. Iar pagubele le suporta populatia.

  2. Viseaza Dunca, UE ne-a ridicat MCV iar din gura turistului prezidential auzim ca avem o justitie functionala. Asa o fi, ca prea se prescriu toate faptele pana sa fie judecati toti acesti lotri, iar Alinuta Gorghiu ne tot asigura ca suntem pe calea cea buna. Noi vedem ca e noapte, iar dosare ca cele ale devalizarii statiunii Herculane sau de pe Semenic sau ca cele ale lui Bejerita merg spre prescriere iar justitia in Romania e o gluma buna dar USL ne repeta ca e zi pana ne intra in cap.

  3. Daca o casa de pariuri ar fi tinut un pariu ca se amana procesul, cota ar fi fost de 1000 la 1. Cu alte cuvinte nu Dunca e clarvazator ci orice prost votant al uniunii social-liberale ar fi stiut asta cu certitudine.

Adaugă comentariu