Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că atacurile, din şedinţele CJ şi mass media, pe care fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici, le tot lansează „vin dintr-o disperare cu substrat“!

Romeo Dunca aduce din nou argumente, într-o postare pe contul său de Facebook, prin care îşi susţine afirmaţia că „la Direcţia Generală de Asistenţă Socială s-a furat ca în codru“.
Delapidare, furturi, falsuri, tăinuiri, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos sunt doar câteva dintre faptele enumerate de şeful judeţului cum că ar fi fost comise de unii angajaţi pentru care s-au depus plângeri penale.

„S-a produs un prejudiciu de peste 700.000 euro. Acest prejudiciu nu a fost niciodată recuperat. În timp ce oficialul Consiliului Judeţean trebuia, prin fișa postului, să vegheze la bunul mers al DGASPC, bani, covoare, biciclete, alimente sau alte bunuri, saci cu carne de mistreț (proveniți de la vânătoarea organizată de Țiriac la Ersig) erau sustraşi din pensiile, patrimoniul sau meniurile bătrânilor și copiilor necăjiți și instituționalizați. Popovici, pe vremea lui, în timp ce era ocupat să cumpere străzi în Dumbrăviţa la preţ de pantofi cu toc sau ocupat cu dansurile pe masă la diferite paranghelii, a permis și încurajat, prin atitudinea sa delăsătoare sau părtinitoare, aceste inegalități. Acum se declară scârbit de actuala conducere a Consiliului Judeţean. Are şi motiv, dar nu de scârbă, ci de teamă“, a precizat preşedintele Romeo Dunca.

Şeful judeţului a reamintit ceea ce a spus de multe ori, inclusiv în campanie, că „toleranţa mea va fi zero vizavi de furturile şi risipa din banul public (colectat cu atâta greutate de la contribuabil) mai ales când victimele sunt bătrânii si copiii instituționalizați, aflați în imposibilitatea de a reacţiona la aceste nedreptăți“.

Preşedintele CJ a exemplificat faptul că în data de 4 noiembrie 2021 a primit o sesizare din care rezulta că un angajat al Centrului Social Sfânta Maria şi-a însuşit mai multe bunuri cum ar fi covoare, biciclete, soluţii de curăţenie, veselă, mese, saci cu carne: „A urmat o acţiune hotărâtă în urma căreia o mare parte din bunurile furate au fost recuperate, iar persoana vinovată şi-a dat demisia, urmând ca ulterior să fie dispuse măsurile legale necesare. Aşa trebuia făcut şi în mandatul trecut“.

Romeo Dunca a mai spus că fosta conducere a Consiliului Judeţean o să dea explicații pentru ratarea recuperării unui prejudiciu de 550.000 euro furați din pensiile bătrânilor de la Centrul de Persoane Vârstnice Reșița. „Finalizarea cercetărilor e posibil să se lase cu recuperarea prejudiciului de la cei vinovaţi. Motiv pentru care e bine pentru ei ca eu să fiu înlăturat. De parcă mor caii când vor câinii…“, a mai spus şeful judeţului.

JCS-Nina Curiţa