Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului va avea de demonstrat, în fața procurorilor DNA, cum traseismul politic este susținut, din păcate cu banii județului, de social-democrați și aliații lor din Consiliul Județean!

Șeful județului a fost chemat astăzi, la ora 11, la audieri, la DNA, Serviciul Teritorial Timișoara, pentru a-și susține sesizarea depusă în 14 martie. Asta după ce la județ, opoziția devenită majoritară a aplicat regula „1 leu vouă, 10 nouă“ la împărțeala banilor către primăriile din județ. Primul pas vizavi de o acțiune în contencios a fost deja în extraordinara din 15 martie, când noua majoritate a respins plângerea prealabilă formulată în această direcție de consilierii liberali Mircea Teodorescu și Șerban Vuia, alături de Primăria Băuțar.

Vizavi de sesizarea depusă la DNA, șeful județului a explicat: „Referitor la aspectul penal al faptelor comise cu ocazia distribuirii sumelor din cei 6% TVA, vă informez ca am preluat eu rolul, neplăcut câteodată, de a reclama. Cu siguranță că organele abilitate vor afla adevărul legat de această practică de a ademeni primari în schimbul unor avantaje.“

JCS-A.M.