Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La şedința extraordinară a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Intercom Deșeuri“ Caraș-Severin, desfăşurată zilele trecute, 67 de reprezentanți ai primăriilor din județ și-au desemnat un comitet director!

Din noua conducere, aleasă prin vot, fac parte: Remus Rof – președinte (35 de voturi), Romeo Dunca (34 voturi), Vichente Suru, Mirel Patriciu Pascu și Adrian Stoicu. Adică trei de la PSD, unul PRO România și un liberal. În acest context, nu e de mirare că noua structură de conducere a ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin l-a reales pe Daniel Borduz ca director executiv al societății.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, susţine că nu va accepta să nu îşi poată impune punctul de vedere şi nici ca ADI să fie condusă de Borduz: „Cu acest director nu se poate performa, iar fără performanţă nu putem rezolva problema gunoaielor din judeţ. Cetățenii au nevoie de rezolvarea acestei probleme care are o vechime de peste 20 de ani. Ne vom mustra primarii PNL (de la Lăpușnicu Mare și Văliug – n.r.) care au neglijat diferenţa între împuternicire şi dispoziție, motiv pentru care au fost excluși de la vot. Vom face front comun şi vom convoca o altă ședință, din nou și din nou, până vom reuşi“.

Romeo Dunca mai susţine că regretă şi faptul că s-a lăsat amăgit de cuvintele primarului de Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, cel care a fost preşedintele ADI până zilele trecute. „La un moment dat, Marcel Vela m-a avertizat să nu cred un cuvânt din ceea ce îmi spune un primar PSD, cu vechi state în partid, însă am crezut că exagerează. Am dat credit domnului Mălăiescu şi chiar am crezut că vorbeşte serios atunci când mi-a spus că este nemulţumit de situaţia gestionării deşeurilor şi doreşte schimbarea conducerii de la acest ADI neperformant, care timp de ani de zile a încasat salarii mari şi nu a rezolvat mai nimic. Mă gândeam că spune adevărul chiar şi atunci când mă lămurea că nu este deloc mulţumit de activitatea domnului Borduz. L-am crezut şi la şedinţă, când cu importanţă în glas ne-a indus în eroare pe toţi spunând că votul secret nu este posibil decât dacă schimbăm statutul. Data viitoare, votul va fi secret şi minciuna domnului Mălăiescu nu va mai produce efect. Numai în acest fel vom face curăţenie şi la ADI Intercom Deşeuri şi în judeţ“, a mai spus, printre altele, preşedintele Consiliului Judeţean.

Noul preşedinte al Comitetului Director al ADI, primarul Remus Rof, ne-a spus că va face toate demersurile ca lucrurile să meargă bine, iar problemele deşeurilor să se rezolve: „Nu mai contează culoarea politică, gunoaiele sunt o problemă în tot judeţul şi trebuie să gândim soluţii pentru rezolvarea acestei probleme“. Cât despre noul vechi director, Daniel Borduz, preşedintele ADI ne-a spus că şi pe el „îl vom pune la treabă“.

JCS-Nina Curiţa